Bemutatkozott a Toyota rali világbajnoki csapata
WRC

wrc_2020_media_029.jpg

Rengeteg rally rajongó előtt ma a Tokiói Autó szalonon bemutatkozott a TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team is. A versenyzőpárosok már ismertek voltak, szembetűnő módon az autó sem változott meg. Az ismeretek frissítése érdekében ők fogják vezetni a Toyota Yaris WRC-ket a 2020-as rali VB-n, Sébastien Ogier/Julien Ingrassia, Elfyn Evans/Scott Martin és Kalle Rovanperä/Jonne Halttunen. Ők minden futamon rajthoz állnak, de a csapat saját nevelésű japán versenyzője a 26 éves Takamoto Katsuta is lehetőséget kap az idén, méghozzá nyolc futamon.

wrc_2020_media_056.jpg

Az autót a Toyota mondhatni szokás szerint murva kerekekkel szerelve mutatta be, ennek nincs semmi jelentősége, nekem a nagy kerékkel jobban tetszenek.

wrc_2020_media_032.jpg

A csapatnak ez már a negyedik szezonja lesz miután az új generációs WRC-k 2017-es bevetése óta visszatértek a rali világbajnokságra. Ez idő alatt 2018-ban megnyerték a csapat világbajnoki címet, majd 2019-ben az egyéni világbajnoki címet is sikerült begyűjteniük. Amint az már közismert az idei évre a teljes versenyzői állományát lecserélte a Toyota, egyedül a japán vezérkar kegyeltje a japán Takamoto Katsuta maradt a csapatnál.   

wrc_2020_media_030.jpg

A versenyzőkön kívül az autón is változtattak dolgokat, csökkentették a súlyát és a motoron is fejlesztettek valamit. Az új versenyzőpárosok már tesztelték az autókat és mindenki várja már a január 23-26. közötti szezonnyitó futamot a Monte-Carlo ralit.

wrc_2020_media_041.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: TOYOTA GAZOO Racing World Rally Team  

wrc_2020_media_003.jpg

wrc_2020_media_037.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7315401824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása