A Goodyear lesz a WTCR gumibeszállítója
WTCR

A világ egyik legismertebb és legsikeresebb autógumigyártó cége az amerikai Goodyear lesz a WTCR sorozat (FIA World Touring Car Cup) gumiabroncs beszállítója.

02-norbert-michelisz_1.jpg

A Goodyear egy hároméves beszállítói státuszt írt alá az FIA-val és az Eurosport Events-szel miszerint ők fogják biztosítani többek között Michelisz Norbertnek is a verseny gumiabroncsokat.

A Goodyear teljes mértékben felkészült, hogy minden eddigi versenyautós tapasztalatával teljes mellszélességgel segítse a világ egyik legismertebb és legnépszerűbb túraautó bajnokságának csapatait illetve versenyzőit a megfelelő gumiabroncs gyártásban és kiszolgálásban. Egy olyan versenysorozatban ahol a legutolsó versenyhétvégéig többesélyes volt a bajnoki cím sorsa és ahol drámai körülmények között Michelisz Norberté lett a sorozat bajnoki címe. 

wtcr_2.jpg

Amellett, hogy a Goodyear az Eagle F1 SuperSport versenygumik száraz és esőre való verzióival ellátja a sorozat csapatait egész éves, világraszóló, #visszaaversenybe média kampányt fog folytatni az Eurosport Events-szel. 

Mike Rytokoski, a Goodyear illetékese elmondta: "Örülünk, hogy csatlakozhatunk az Eurosporthoz és az FIA-hoz azáltal, hogy az FIA WTCR sorozat hivatalos gumiabroncs beszállítójává váltunk. Ez kiegészíti a FIA Endurance World Championship-pel a közelmúltban történt visszatérésünket a globális motorsport világába. Ez egy jó lehetőség a Goodyear számára, hogy számos országban népszerűsíthesse a szakma és a szurkolók körében a Goodyear Eagle F1 SuperSport versenyabroncsok teljesítményét."

wtcr_1.jpg

François Ribeiro, az Eurosport Events vezetője, a WTCR promótere elmondta: „Az FIA Motorsport Világtanácsának beszállítói szavazását követően üdvözöljük a Goodyear-t a WTCR családjában. Ugyanakkor köszönetet mondunk a Yokohamának a WTCR - és az azt megelőző FIA WTCC bajnokságokban nyújtott kiemelkedő támogatásáért és szakértelméért, valamint a szakmaiságukért, amelyet az elmúlt 14 évben hoztak a sorozatba. Kívánunk nekik minden jót a következő szakmai kihívásukhoz."

Az FIA WTCR sorozat 2020-as versenynaptára az alábbiak szerint néz ki,

WTCR Race of Morocco (Circuit Moulay El Hassan, Marrakech), április 3-5. 
WTCR Race of Hungary (Hungaroring), április 24-26. 
WTCR Race of Germany (Nürburgring Nordschleife), május 20-23.
WTCR Race of Slovakia (Slovakia Ring), június 5-7.
WTCR Race of Portugal (Circuito Internacional de Vila Real), június 19-21. 
WTCR Race of Spain (MotorLand Aragón), július 3-5. 
WTCR Race of China (Ningbo International Speedpark), szeptember 4-6. 
WTCR Race of South Korea (Inje Speedium circuit), október 16-18.
WTCR Race of Macau (Circuito da Guia), november 19-22. 
WTCR Race of Malaysia (Sepang International Circuit), December 10-13.

Szöveg: Tommy

Fotók: FIA WTCR

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2015360606

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása