Mikkelsen és Breen a Rallylegenden
Rallylegend

mikkelsen_1.jpg

Hát igazából már nem friss a hír - pénteki - de csak most jutottam számítógép közelébe, hogy megírjam a 17. Rallylegend-ehez köthető újabb jó hírt. Na jó, mobil eszközön a Facebook és a Twitter oldalamra kiraktam már pénteken a hírt, de ide csak most.

Szóval a lényeg. A 17. Rallylegend-en rajthoz álló versenyzők névsora egyre hosszabb és egyre gazdagabb. A norvég Andreas Mikkelsen és az ír Craig Breen is rajthoz állnak a 17. Rallylegend-en! Pénteken jött a hír, hogy ez a két úriember is tiszteletét teszi San Marinóban, október 10-13. között. A Hyundai gyári rali csapatának versenyzője a norvég Andreas Mikkelsen és (honfi)társa Anders Jaeger, első bálozók lesznek a Rallylegenden és a HMI Italian Rally Team Hyundai i20 WRC-jével fognak támadni. Ők harmadikok lettek az utolsó rali VB futamon Törökországban és jelenleg a 4. helyen állnak a rali VB pontversenyében. Az idei rali VB hátralévő futamaira biztosan egy jó felkészülési verseny lesz az, hogy rajthoz állhatnak a Rallylegend-en és persze jó buli lesz ez a közönségnek is mert aktív gyári versenyzőként gyaníthatóan nem fognak spórolni a sebességgel. 

mikkelsen_2.jpg

Az ír Craig Breen tavaly még a Citroen Racing tagjaként megnyerte a versenyt, akkor egy Citroen C4 WRC-vel ment, elvileg most is WRC-vel fog indulni, de a típus még nem biztos. Ő a tavalyi Citroen Racing-es alkalmazása után az idén csapat nélkül maradt így skippelte az idei rali VB-t. Viszont nem tétlenkedett, ment ahol csak lehetett, főleg R5-ös autókkal, azokból viszont az összes aktuálissal indult az idén és mindegyikkel szerzett futamgyőzelmet is. Mígnem a Finn ralira lehetőséget kapott a Hyundai csapattól és egy aktuális WRC-vel állhatott rajthoz a legendás futamon. Ezt a lehetőséget meg is hálálta és a 6. helyre hozta be a rábízott autót. Ezen teljesítményének köszönhetően indulhat a Wales ralin is a gyári Hyundai rali csapat színeiben. Emiatt szerintem jó eséllyel ő is egy Hyundai-jal fog támadni San Marinóban, de majd ha hivatalos lesz a dolog akkor majd okosabbak leszünk. 

breen_2.jpg

Tehát, Hayden Paddon, Ken Block, Gigi Galli és Thierry Neuville után két újabb húzónév a 17. Rallylegenden! És még nincs vége, lassan nevezési zárlat és akkor szép lassan minden kiderül. A rendezők azt ígérik, hogy minden kategóriában nagy tüzijátékra lehet számítani! Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ez biztos így is lesz!

breen_1.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/  

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1715159006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása