Thierry Neuville a Rallylegend-en!
Rallylegend

Ma nyilvánosságra hozták, hogy az október 11-13. között tartandó San Marinói Rallylegend-en rajthoz áll a Hyundai Shell Mobis World Rally Team gyári versenyzője a belga Thierry Neuville is navigátorával Nicolas Gilsoul-lal és a Hyundai i20 Coupe WRC-vel mellyel a WRC kategóriában szállnak csatába, nagy valószínűséggel az abszolút győzelemért.

neuville_3.jpg

Ezzel a korábban már megismert nagy nevek után ők a negyedik ismert páros az idei Rallylegend-en. Akik eddig jönnek, Ken Block, Hayden Paddon, Gigi Galli és most Neuville-ék.

Az idei rali VB szezonban eddig két futamgyőzelmet szerzett (Argentínában és Korzikán) páros jelenleg a második helyen áll a pontversenyben, egy kicsit talán jobban lemaradva az azt vezető Ott Tanakéktól, de van még hátra négy rali VB futam, még bármi megtörténhet, de nem lesz könnyű dolga nekik sem és másoknak sem. Csapatuk a Hyundai jelenleg még vezeti a gyártói pont táblázatot, de mindössze nyolc pont az előnyük.

neuville_2.jpg

A Rallylegend szervezői által a gyári Hyundai csapatnak küldött meghívást lelkesen fogadták, mivel Thierry Neuville szenvedélyes támogatója, rajongója a Rallylegend-nek mióta két éve már részt vett a San Marinói rendezvényen. Akkor ott a belga versenyzőt nagyon hatalmába kerítette a rally rajongó tömeg szenvedélye és a San Marino-rendezvény parti hangulata.  

Neuville elmondta, hogy alig várja már, hogy idén ismét versenyezzen a Rallylegend-en. Elmondta, hogy ez az esemény egy fantasztikus show, de valójában teszt lehetőség is neki, hogy még jobban készülhessenek a rali VB utolsó futamaira, a bajnokság irgalmatlanul szoros és ők mindent meg akarnak tenni azért, hogy ott sikeresek és világbajnokok lehessenek.

neuville_1.jpg

Neuville-ék az új generációs Hyundai i20 Coupe WRC-vel az úgynevezett „Plus” kategóriában fognak indulni ahol az ilyen és ehhez hasonló autók szerepelnek majd ezzel is növelve és színesítve az egyébként sem gyenge versenyautó felhozatalt a Rallylegend-en. Thierry Neuville-ék és a gyári Hyundai Motorsport csapat jelenléte pedig minden bizonnyal még több embert fog San Marinóba vonzani azon az októberi hétvégén.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.rallylegend.com/en/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6415053078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása