A Zengő csapat is indul a WTCR-ben
WTCR

unnamed_2_7.jpg

Friss mai hír, hogy a messze földön méltán híres és elismert Zengő Motorsport is rajthoz áll a Hungaroringen a hétvégi WTCR futamokon. 

A csapat a szabadkártyás lehetőséget meglovagolva állítja csatasorba a 22 éves Tenke Tamást egy Cupra (Leon) fedélzetén.

Tenke Tamásról tudni lehet (kell), hogy a TCR Közel-Keleti túraautó bajnokságban a negyedik helyen végzett az idén és többszörös szimulátor bajnok is. És most a WTCR hazai futamán debütálhat a TCR sorozatok legjobbjai között is. Nagy tervei nincsenek a debütáló versennyel kapcsolatban, mindhárom versenyfutamot be szeretné fejezni és minél több kört akar megtenni a Hungaroringen. Ha mindhárom futamot be tudja fejezni az neki már elég is lenne. 

A budapesti székhelyű Zengő Motorsport aki nevelő egyesülete volt Michelisz Norbertnek, Nagy Dánielnek és Nagy Norbertnek is az idén nem indul a 13 helyszínes WTCR / OSCARO bajnokságban hanem egyéb sorozatokra koncentrálja erejét/tudását. De ez a fellépés lehetőséget ad Zengő Zoltánéknak, hogy ismét bizonyíthassák rátermettségüket és szakmai hozzáértésüket meglévő és leendő partnereik számára. 

02-tamas-tenke.jpg

Zengő Zoltán elmondta, hogy nagyon elégedett és boldog, hogy ha csak egy hétvége erejéig is állhatnak rajthoz az idei WTCR szezonban de az legalább a Magyar futamon történik. Tenke Tamásnak egy nagy mélyvíz lesz a  világkupán szerepelni, de remek lehetőség arra, hogy a legjobbakkal mérhesse össze magát és mutatkozhasson be  a nemzetközi szakmának. Remek lehetőségnek tartja a szabad kártyás indulást mert így azok a csapatok is részt vehetnek kicsit a versengésben akik nem tudnak teljes szezont futni. Elképzelhetőnek tartja, hogy egy későbbi helyszínen még láthatja őket a közönség és a szakma. 

A 2019-es szabályok szerint a szabad kártyás indulók nem szerezhetnek bajnoki pontokat és a közzétett kompenzációs súlyok mellett további 20 kg büntetősúlyt kell cipelniük. 

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiawtcr.com/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1614782148

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása