Három versenyzővel támad a GRX Taneco csapat
Rallycross VB

grx2.jpg

Marcus Grönholm rallycross csapata a GRX Taneco tovább folytatja a rallycross világbajnokságon való szereplését.

Ráadásul három pilótával, három autóval vágnak neki az idei szezonnak. Az egyik versenyző a 22 éves Niclas Grönholm lesz a másik a háromszoros rallycross Európa bajnok Timur Timerzyanov lesz. Ők ketten minden futamon rajthoz állnak majd. A harmadik versenyzőjük Reinis Nitišs lesz aki nem minden futamon versenyzik az idén. Az autó tavalyhoz hasonlóan a Hyundai i20 Supercar lesz.

Tehát ők hárman fognak csatázni a rallycross világbajnoki címért. Ami elsőre lehet, hogy nagyzolásnak tűnik, de ha hozzávesszük, hogy idén nem lesz gyári VW, Audi és Peugeot csapat sem akkor akár még reális is lehet a tervük. A gyári csapatokkal együtt valószínűleg nem indulnak azok egykori versenyzőik sem így tényleg több eddig kis csapatnak tartott gárdának lehet esélye a VB cím elhódítására.

grx.jpg

A tíz futamos rallycross VB sorozat április 5-én kezdődik Abu Dhabiban a Yas Marina Formula 1 pályán.

Szöveg: Tommy

Fotók:  http://www.fiaworldrallycross.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6614622724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása