Delecour, Schwarz, Dumas, Trelles, Snijers, Longhi és Crugnola a Rallylegenden
Rallylegend

San Marino Köztársaság

A 2024-es, immáron 22. Rallylegendre még mindig lehet nevezni, eddig is számos nagy név jelezte indulási szándékát a legkülönfélébb álom rallyautókkal. A san marinói köztársaságban, október 10-13. között tartandó rendezvényre már jó pár ismert pilóta, navigátor és versenyautó jelentkezett, akiknek hallatán hevesebben ver az egyszeri rally rajongó szíve.  

A korábban már megerősített nagy nevekhez tehát újabbak csatlakoznak, akikről alább olvashatunk.

Az egyik legnagyobb közönség kedvenc, a mindig szenvedélyesen versenyző Francois Delecour, négy rallyvilágbajnoki futam győztese, az 1993-as rallyvilágbajnoki szezon második helyezettje visszatér a Rallylegendre, hogy egy Peugeot 306 Maxival örvendeztesse meg a nézőket. Honfitársa Romain Dumas egy látványos és hangos Porsche 911 Carrera GT3 kormánya mögül próbál mosolyt csalni a nézők arcára. Ő egy legendás név a hosszútávú, endurance versenyzésben, de a rallyban sem elveszett ember. Többek között kétszer nyerte meg a Le Mans-i 24 órás versenyt, négy alkalommal nyert az amerikai Pikes Peak hegyi felfutón és a rallyban is jeleskedett az FIA R-GT Cup-ban, a világbajnokságon.

accent.jpg

A Toyota, a Mitsubishi, a Ford, a Skoda és a Hyundai korábbi gyári pilótája, a német Armin Schwarz igen hosszú WRC pályafutással büszkélkedhet. Ő Peter Thul-lal - a WRC Promoter jelenlegi sportigazgatója - a jobbján fog egy „A” csoportos Audi Quattro Coupè -val indulni és ezzel egyúttal Schwarz részt vesz az Audi és Stig Blomqvist világbajnoki címének megszerzésének 40. évfordulója alkalmából rendezett különleges eseményen. Arminhoz csatlakozik San Marinóban a fia, a 19 éves Fabio Schwarz is, aki fiatal kora ellenére már négy év rally tapasztalattal rendelkezik és ezúttal egy már igen ritka Hyundai Accent WRC-t fog vezetni. Fabio egyébként az idén a rally világbajnokságon versenyzett a Junior WRC-ben egy Rally3-as Ford Fiestával.

audi_2.jpg

A rallyvilágbajnokság másik, jelentős múltjával rendelkező pilótája az uruguayi Gustavo Trelles, aki 1996-tól 1999-ig négy egymást követő évben nyerte meg az „N” csoportos bajnoki címet a Mitsubishi Lancer Evolúcióival. Ő már törzsgárda tag a Rallylegend-en és idén ismét visszatér szeretett versenyéhez és csatlakozik hozzá mindig hűséges navigátora is Jorge Del Buono, ők egy „A” csoportos Subaru Impreza-val állnak rajthoz.

trelles.jpg

És jön a belga Patrick Snijers aki 1994-ben megnyerte rally Európa bajnokságot. És mivel mással indulhatna Snijers a san marinói gyorsasági szakaszokon, mint egy Bastos színekben pompázó Ford Sierra Cosworth-tal.

A 22. Rallylegend egy újabb érzelmes kirándulás lesz Raymond Breen számára, aki Subaru Legacy-jával indulva tiszteleg néhai fia, Craig Breen emléke előtt, aki túl hamar ment el erről a világról… Craig a rajongók szívében él és szorosan kötődött a Rallylegendhez is.

r_breen.jpg

Ha már a bajnokoknál tartunk, az olasz rally történetének két fontos neve is csatlakozik a listához.

Piero Longhi, a 2000-es és 2005-ös olasz rallybajnok úgy döntött, hogy egy Renault Clio Williamsszel indul, míg Andrea Crugnola, aki 2020-ban, 2022-ben és 2023-ban nyert olasz bajnokságot és az idén már a negyedik címért harcol, egy Peugeot 106 Maxival fog rajthoz állni.

Szöveg: www.rallylegend.com és Tommy

Fotók: www.rallylegend.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1118491866

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása