Marcus Grönholm a rally VB-n
WRC Svéd rally

img_20190114_140625.jpg

"Magic" Marcus Grönholm, a Bosse, 50. születésnapja alkalmából egy verseny erejéig ismét rajthoz áll egy rally VB futamon.

Holnap, azaz január 15-én lesz a Svéd rally VB futam nevezési zárlata és nagyon úgy néz ki, hogy a hónapok óta folyó találgatások a holnapi napon véget érnek. E szerint a kétszeres (2000, 2002) finn rally világbajnok páros Marcus Grönholm és Timo Rautiainen egy futam erejéig ismét rajthoz állnak a Svéd rallyn. Autójuk egy Toyota Yaris WRC lesz így Tommi Makinen csapatának 4db Yaris WRC-t kell csatasorba küldenie az évad második futamán. Ezzel várhatóan a Toyota lesz a legnépesebb WRC-s csapat a Svéd rallyn. A többiek 2-3 autóval fognak rajthoz állni.

img_20190114_140628.jpg

Érdekesség, hogy mivel Grönholm-on kívül Sebastien Loeb is indul a Hyundai színeiben valamint Petter Solberg a Historic mezőnyben egy Ford Escort-tal és hát Sebastien Ogier a Citroen-nel, négy egykori rally világbajnok is lesz a mezőnyben. Túlszárnyalva ezzel a tavalyi Katalán (Spanyol) rallyt ahol három rally világbajnok szerepelt a viadalon. 

Szöveg: Tommy

Fotók: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7114562158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása