A Pirelli Monzában köszön el a WRC-től
WRC, Monza rally

A rally világbajnokság csúcs csapatai 2021 után először, az idén decemberben visszatérnek Monzába, hogy részt vegyenek a rallyvilágbajnokságtól elköszönő Pirelli búcsú buliján.

A rally világbajnokság, a WRC sorozat hivatalos gumibeszállítójaként a szezon végén lejáró négy éves szerződésének megünneplésére a Toyota, a Hyundai és az M-Sport Ford csapatai mindannyian elviszik Monzába a Rally1-es autóikat és azokkal indulnak majd az idei Monza Rally Show-n, a december 6-8. közötti hétvégén.

A Pirelli által szponzorált, a WRC promóterrel és az FIA-val valamint magával a monzai pályával közösen népszerűsített eseményen a Rally1-es gépek csupán versenyen kívül, bemutató futamokon indulnak majd pénteken és szombaton, majd vasárnap a Master Show-n versenyeznek.

Az autók vezetőit egyelőre nem közölték. A verseny maga egyébként a Rally2-es autóknak lesz megtartva, akik nyolc gyorsaságin mérhetik össze magukat.

ford_13.jpg

„Örülünk, hogy a rallyvilágbajnokságot visszahozhatjuk Monzába, amelyet otthonunknak tekintünk” – mondta Terenzio Testoni, a Pirelli rally menedzsere.

„Számunkra ez egy remek lehetőség, hogy visszatekintsünk a WRC sorozat kizárólagos beszállítójaként eltöltött négy sikeres évre melynek során rengeteget tanultunk. Ez egy szép alkalom lesz arra is, hogy méltóképp búcsúzzunk el a rallyvilágbajnokságtól, miközben megerősítjük, hogy a rally továbbra is fontos tevékenység a Pirellinek.”

A WRC sorozat 2020-ban és 2021-ben látogatott Monzába, mivel a versenynaptárnak szüksége volt egy „B” tervre a koronavírus járvány miatti verseny törlések miatt. 2020-ban teljesen zártkörű volt a verseny, míg 2021-ben már fogadták a nézőket is. Abban a két évben, amikor a Monza rally a világbajnokság része volt a verseny péntek és szombat délelőtt felment a hegyekbe klasszikus rally pályákon versenyezni, de az idén minden bizonnyal maradnak a klasszikus Monza rally show lebonyolításnál, azaz a futam nem hagyja el a Monza versenypálya kerítését, hanem az azon belül kijelölt utakon zajlik majd a rendezvény.  

Azt a két Monza rallyt Sébastien Ogier nyerte meg, aki ezzel biztosította be a hetedik és a nyolcadik rallyvilágbajnoki címét.

ozsi.JPG

2025-től a Hankook veszi át a Pirellitől a rally világbajnokság, a WRC sorozat kizárólagos gumiabroncs beszállítói szerepét.

Szöveg: https://dirtfish.com/  és Tommy

Fotók: https://dirtfish.com/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6118498302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása