Mads Ostberg a rallycross VB-n?

mo_6.JPG

Az idén a Citroen Racingnél a rally VB-n vitézkedő és a szezon végén munkanélkülivé vált, gyakorlatilag a rally sportból ismert norvég Mads Ostberg egy kétnapos teszten van túl.

mo_2.jpg

A teszt helyszíne a belgiumi Mettetben található Jules Tacheny versenypálya ami többek között arról volt ismert, hogy több éven keresztül ez volt a rallycross VB sorozat egyik állomása. Bár hivatalos hír egyenlőre nincs, csak Mads Ostberg közösségi médiás megjelenései, azt lehet sejteni, hogy a rallycross VB-re beszálló ESmotorsport Skoda Fabia WRX supercar-ja volt a tesztautó. Ez az a csapat akik az ősszel a lettországi rallycross VB pályán Kevin Abbring-gel és Nasser Al-Attiyah-hal teszteltek több napon keresztül.

mo_1.jpeg

És ez az a csapat akinek a vezetője Ernestas Staponkus a múlt héten jelentette be, hogy ha valamelyik versenyzőjük a 2019-es rallycross VB szezonban az év végén dobogós helyen végez annak 500.000.-€ pénzjutalmat fog adni. Ezt a pénzt nyilván nem adják ingyen, aki itt akar versenyezni annak hozni is kell magával némi pénzeszközt, De mivel az idei év végén mind a VW, mind az Audi és mind a Peugeot is kivonult a rallycross VB-ről egy jókezű versenyzőnek lehet esélye ezzel a csapattal és ezzel az autóval dobogón végezni. Márpedig Mads Ostbergről közismert, hogy tud pénzt szerezni az autósportra és nem is ül háttal a sportágnak így neki ez egy klassz lehetőség lehetne, ha már a rally VB-ről kiesett. Emellett sokan bíznak még abban, hogy Ostberg megállapodik az M-Sport-tal és marad a rally VB-n egy Ford Fiesta WRC-vel, de arról még annyi hír sem szivárgott ki mint erről a lehetséges rallycross projektről.

mo_4.jpg

Ostberg a facebook-on azt írja, hogy nemsokára megírja mi lesz vele 2019-ben és bízik benne, hogy a karácsonyfája alatt már ott lehet a jövő évi szereplésének szerződése. Persze az is lehet, hogy kamu ez az egész és marad a rallysportban, fene tudja, nemsokára kiderül. 

mo_3.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Mads Ostberg facebook, twitter és instagram oldala 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4014499346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása