Ogier visszatér a Citroenhez!

unnamed_6_2.jpg

Hét év után az ötszörös rallyvilágbajnok páros Sebastien Ogier - Julien Ingrassia kettős visszatér a Citroen Racinghez, mondhatni "nevelőegyesületükhöz".

2008 - 2011 között négy szezont húztak le a Citroennél, sorrendben egyet a C2 S1600-zal, kettőt a C4 WRC-vel és egyet a DS3 WRC-vel. Utána 2012-ben már a VW színeiben nyomták végig a VB-t egy fehér Skoda Fabia S2000-rel miközben mindenhol tesztelték a VW Polo R WRC-t. Ezután 2013-2016 között rommá verték a rally világbajnokságot és négyszer egymás után megnyerték azt.

ozsi_2.jpg

2016 év végén a VW kivonult a rally VB-ről és a munka nélkül maradt Ogierék elszerződtek az M-Sporthoz ahol az új generációs Ford Fiesta WRC-vel relatíve könnyen behúzták sorban az ötödik VB címüket. Az idén nem annyira egyértelmű a dolguk, jelenleg a harmadikok a bajnokságban és mivel már csak három futam van hátra, össze kell kapniuk magukat, ha meg akarják nyerni a bajnokságot.

ozsi_3.jpg

Hogy miért döntött Ogier a Citroen mellett azt egyenlőre talán csak Ő maga tudja. Talán amiatt, hogy bár a Ford hivatalosan is támogatja az M-Sport rally projektjét, de mégsem teljes mellszélességgel állt be mögé. Talán az ebből fakadó piszkos anyagiak miatt, de lehet, hogy azért, hogy lehetősége legyen három különböző gyártóval világbajnokká válnia. Ha ez összejön neki ő lesz a második a rally VB történetében akinek ez sikerül. Előtte Juha Kankkunen volt az, aki a Peugeot 205 T16-tal, a Lancia Deltával és Toyota Celicával is meg tudta nyerni a rally világbajnokságot.

ozsi_1.jpg

Ogierék helye tehát már biztos, de ha hinni lehet a mendemondáknak, akkor nagy jövés – menés várható a pilóták piacán, kíváncsian várom a fejleményeket.

Szöveg: Tommy

Fotók: Citroen Racing

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5314270129

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása