Hirvonen és Breen a Rallylegenden!

locandina_1.jpg

Nem pihen a Rallylegend szervezőgárdája! Míg a majdani közönség szerencsésebbik része valami vízparton a napernyők alatt próbálja átvészelni a meleg nyári napokat addig a verseny szervezői a mai napon örömmel jelentették be az október 11-14. közötti 16. Rallylegend első húzóneveit.

Ők nem mások mint Mikko Hirvonen és Craig Breen! Hirvonen egy Ford Focus WRC-vel míg Breen egy aktuális színekre dekorált Citroen C4 WRC-vel áll rajthoz a San Marinói eseményen. Két nagy versenyzőről van szó akik mindketten első bálozók lesznek San Marinóban.

Amint az köztudott Craig Breen a Citroen Total Abu Dhabi World Rally Team hivatalos és aktív versenyzője ezért a szervezők hálásak is a csapatnak, hogy elengedik Breent a Rallylegendre. Hirvonen pedig 2003 - 2014 között volt gyári versenyző több csapatnál is.

mikko_hirvonen.jpg

Mikko Hirvonen 1980-ban született Finnországban. 2003-ban indult először a rally VB-n Ford Focus WRC-vel. 2004-2005-ben a Subarunál ment, ezek az évek nem voltak túl sikeresek számára. 2006-ban elszegődött a Fordhoz ahol több futamgyőzelmet is be tudott zsebelni. 2006-ban és 2007-ben harmadik lett a bajnokságban, 2008-ban, 2009-ben és 2011-ben pedig a második helyen zárta az évet. 2009-ben állt legközelebb a VB címhez de Loeb egy ponttal legyőzte őt. 2012-ben elment a Citroenhez ahol abban az évben ismét második lett majd 2013-ban még mindig a Citroennel a negyedik helyig jutott. 2014-ben visszament a Fordhoz ahol megint csak a negyedik helyig jutott és év végén bejelentette, hogy visszavonul az aktív rally versenyzői pályafutásától. Innen kezdve a rally raid versenyeken szerepelt a Mini csapat színeiben, többször indult a Dakar rallyn is, a szerencsésebbek láthatták őt a Hungarian Baja versenyen is. 

craig_breen.jpg

Craig Breen 28 éves és Írország szülötte. 2016 óta tagja a Citroen Racingnek, legjobb helyezése egy 3. hely a 2017-es Finn rallyn és egy második hely a 2018-as Svéd rallyn.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.rallylegend.com 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9314169639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása