Ma kezdődik a hullámvasút rally Finnországban
WRC

ut.JPG

Ma reggel a shakedown szakasszal megkezdődött a rally VB egyik leglátványosabb és leggyorsabb futama a Finn rally. 

Annak ellenére, hogy a verseny murvás utakon zajlik ez a futam a szezon egyik leggyorsabb fordulója. Azt azért tudni kell, hogy a finn utak, ahol a verseny zajlik alapvetően nagyon jó minőségű, keményre döngölt murvás felületűek. És tele vannak ugratóval valamint tempós kanyarokkal. Persze vannak lassabb részek itt is, de ahol csak sima kanyarok vannak ott nincs kegyelem, irgalmatlan tempót diktálnak a sráckirályok. Nagyon tökösnek kell lennie annak aki itt eredményt is el akar érni nem csak az a cél, hogy elvergődjön a célig. Sok páros elvérzett már ezen a versenyen akik tapasztalat nélkül, de világmegváltó tervekkel álltak a rajthoz. Jómagam csak nézőként vettem részt a futamon, de még egyszeri turistaként is észnél kell lennie ezeken az utakon. Ugyanis a fentebb már leírt ugratók, bukkanók után sokszor olyan kanyar vagy törés van az útvonalon amik nem láthatóak előre és emiatt könnyen megtréfálhatják az embert. Hozzáteszem ezeken az utakon normális forgalmi viszonyok között, tehát amikor nincs rally verseny 80 km/órás a megengedett sebesség ami egyenes aszfaltos utakon nem nagy kunszt, de ezeken az utakon néha bizony soknak tűnhet. 

unnamed_16.jpg

A lényeg. A hétvége során 23 db gyorsasági kell teljesíteni a mezőnynek, ebből az elsőt még ma este. A gyorsok össztávja bő 317 km, ebből pénteken van 10 db és jó 128 km. Szombaton 8 db és majd 143 km, vasárnapra pedig marad 4 db szűk 46 km-en.

A versenyre 67 páros nevezett, köztük a magyar Szabó Zoltán - Szabó Krisztián páros egy Skoda Fabia R5-tel, reméljük idén célba érnek mert az tavaly nem sikerült nekik.

img_20180726_080709.jpg

A shakadown eredménye alább látható,   

  1. Ostberg / Eriksen (Citroën C3 WRC) 1:54.8
  2. Breen / Martin (Citroën C3 WRC) 1:55.4
  3. Latvala / Anttila (Toyota Yaris WRC) 1:55.9
  4. Tänak / Jarveoja (Toyota Yaris WRC) 1:56.0
  5. Suninen / Markkula (Ford Fiesta WRC) 1:56.6
  6. Neuville / Gilsoul (Hyundai i20 WRC) 1:56.6
  7. Mikkelsen / Jaeger (Hyundai i20 WRC) 1:56.7
  8. Paddon / Marshall (Hyundai i20 WRC) 1:56.8
  9. Ogier / Ingrassia (Ford Fiesta WRC) 1:57.2
  10. Lappi / Ferm (Toyota Yaris WRC) 1:57.3
  11. Evans / Barritt (Ford Fiesta WRC) 1:57.8
  12. Al Qassimi / Patterson (Citroën C3 WRC) 2:00.9

 

A ma esti városi bohóckodás után magyar idő szerint péntek reggel 7.18-kor elkezdődik a rock 'n roll a Finn rallyn! Nézze, kövesse aki tudja, akit érdekel! 

Szöveg: Tommy

Fotók: Citroen Racing, internet

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7014143859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása