Most hétvégén WTCR a Hungaroringen
+ FIA CEZ idénynyitó futama

unnamed_4_3.jpg

Most hétvégén azaz április 27-29. között lesz a WTCR sorozat idei második fordulója a Hungaroringen. A mezőny az első Marokkói forduló óta ismert a nagyközönség előtt. Ahogy az is ismert, hogy ez egy igen látványos és szoros bajnokság lesz mert az autók teljesítménye és a versenyzők tudása igen közel áll egymáshoz. Ismert az is, hogy a fix bajnoki mezőnyön felül a hétvégére kiadható két szabadkártyát Nagy Dánielnek és Tassi Attilának adták ki. Így a WTCR mezőnyben összesen öt magyar versenyzőért szoríthatunk. A dolognak lesz egy olyan pikáns részlete is, hogy Nagy Dániel a Michelisz Norbert nevével is fémjelzett M1RA Racing színeiben áll rajthoz így gyakorlatilag Michelisz a saját csapata ellen fog versenyezni.

unnamed_5_3.jpg

A hétvége betétfutama is megér pár szót. Az nem lesz más mint az FIA CEZ bajnoki széria idei első hétvégéje. Itt rengeteg kategóriában rengeteg autó fog rajthoz állni. Annyira sűrű lesz a hétvége programja, hogy az FIA CEZ bajnokság mezőnye pénteken egész nap kvalifikációkat fog futni, sőt az egyik kategória már teljesíteni fogja az első versenyét is. A mezőnyben közel 30db formula autó lesz, több Ferrari, Audi R8, Lamborghinik, Porsche 911-ek, Lotus-ok, BMW M6-ok és Z4-ek és a többi.

cez.jpg

A fentieken túl, ahogy azt már megszokhattunk ismét egy újítással veszi kezdetét a fiatal tehetségeket felkaroló Hankook Racer Cup 2018-as idénye. Az ötödik szezonjára készülő sorozatban a jól megszokott Swiftek mellett egy új márka is helyet kap, az E30-as BMW „személyében”. A korábbi tapasztalatok szerint, amikor Lotusok is versenyeztek a sorozatban, további izgalmakat hozott. Természetesen az erőkülönbségek miatt a Swiftek és a E30-as BMW-k külön értékelésben szerepelnek majd, de mindenképpen színesíteni fogják a mezőnyt. A mezőnyben a Swifteket a jól megszokott versenyzők irányítják, míg az E30-as autók volánjánál új arcokkal találkozhat a közönség a már ismert Hankook Racer Cup-os designban. 

bmw_e30_design.jpeg

Az elmúlt években irgalmatlan embertömeg látogatott ki a WTCC versenyeire és így, hogy nem csak egy hazánk fiának lehet majd szurkolni biztos nem lesz ez másként most sem.  

Mindenképpen érdemes tehát kilátogatni a Hungaroringre mert a WTCR mezőny mellett egy igen látványos és hangos betétfutam armadát lehet majd megcsodálni.

A hétvége időterve és programja megtalálható a http://fia-cez.com/en/hungaroring18/ weboldalon.   

unnamed_2.png

Szöveg: Tommy

Fotók: https://www.fiawtcr.com/, http://fia-cez.com/en/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1213858716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása