Két magyar fiúé a szabadkártya a hazai WTCR hétvégén
WTCR

unnamed_1.png

Magyar versenyzők kapták a szabadkártyás rajthoz állás lehetőségét a WTCR Hungaroringi fordulóján.

Mint ismert a WTCR mezőnyét 26 főben maximálták, jelenleg egyébként 25-en vannak. Ehhez jön hozzá a versenyenként két szabadkártyás induló is. Az április 27-29. között a Hungaroringen megrendezésre kerülő második versenyhétvégén a két szabadkártyás indulás lehetőségét Nagy Dániel és Tassi Attila kapta.

unnamed_14.jpg

Nagy Dániel a Michelisz Norbi nevével is fémjelzett M1RA Racing Team színeiben egy Hyundai i30 TCR-rel, míg Tassi Attila egy Honda Civic TCR-rel áll rajthoz. Így Michelisz Norbert gyári támogatású Hyundai versenyző mellett plussz két hazánkfiának szurkolhat a minden bizonnyal ismét szépszámú hazai közönség.

A 18 éves Tassi Attila tavaly a TCR International bajnokságban második lett a M1RA színeiben és akkori csapattársával megszerezték a M1RA számára a csapatbajnoki címet is. Idén a JAS Motorsport által épített vadiúj Honda Civic Type R TCR-rel, a Hell Racing Team színeiben áll rajthoz a TCR Europe sorozatban. Elmondta, hogy rettenetes sokat dolgoztak a tél folyamán azon, hogy összerakják az idei évet és emiatt nagyon várja már a bizonyítás lehetőségét.

unnamed_5_2.jpg

A 20 éves Nagy Dániel is egy zsír új autóval, de egy Hyundai i30 N TCR-rel fog csatázni a M1RA színeiben. Ő két évet a Zengő Motorsporttal, a WTCC-ben versenyzett, idén a TCR Europe bajnokságban fog gépészkedni. Idei autója szög ugyanaz, mint amivel például Michelisz Norberték is versenyeznek.

unnamed_4_2.jpg

A TCR Europe bajnoksága csak május 5-én kezdődik így jó kis bemelegítő hétvége lehet mindkét versenyzőnek a Hungaroringi WTCR futam.  

Mindkét fiú roppant motivált és izgatottan várja a bizonyítás lehetőségét. Egy igen komoly bajnokság egyik fordulóján, mégpedig a számukra hazain állhatnak rajthoz. Nagyon motiválja őket, hogy a mezőnyben három túraautó világbajnok és Michelisz Norbert is szerepel. Nagy Daninak illetve csapatának a M1RÁnak az is komoly dolog lesz, hogy egy boxutcában lesznek a csapat tulajdonosukkal Michelisz Norberttel.

unnamed_3_4.jpg

A WTCR szezonnyitóján Marokkóban nem volt szabadkártyás versenyző így a széria során először itthon lesz bevezetve ez a rendszer, lehetőséget adva két tehetséges versenyzőnek, hogy az egyik legkomolyabb túra autó sorozatának versenyhétvégéjén bizonyíthassanak.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.wtcr.com, http://www.jasmotorsport.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9213827296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása