Michelisz Norbert a Hyundaihoz igazolt

norbert_michelisz_01.jpg

A túraautó világbajnokságban öt évig Hondával versenyző és abból két évet gyári versenyzőként szereplő, 2017-ben bajnoki második helyezett Michelisz Norbert elhagyta a Honda alakulatát. Amint az talán köztudott a túraautó VB mint olyan eddigi formájában megszűnt, 2018-ban az eddigi TCR sorozatban használt jóval olcsóbb autók részére kiírt WTCR széria fogja azt felváltani. Más kérdés, hogy egy szezon kompletten nem biztos, hogy olcsóbb lesz mert egy hétvégén immár három versenyfutam lesz és mivel nincsenek gyári csapatok ezért az eddig általuk megfizetett magasabb nevezési díjakat a privát csapatokra kell ráterhelni... 

Na de a lényeg, hogy Michelisz Norbert 2018-ban biztosan egy Hyundai I30 N TCR típussal vág neki a FIA túraautó-világkupa (WTCR) bajnokságnak. Az autót a Hyundai Motorsport németországi központjában Alzenauban építették. Csapattársa pedig az olasz Gabrielle Tarquini lesz. unnamed_12.jpg

Az autókat ugyan a Hyundai Motorsport fejleszti, építi de mivel nincs hivatalos gyári csapat ezért Micheliszék az olasz BRC Racing Team színeiben fognak indulni. Michelisz szerencsés helyzetben volt mert több csapat ajánlatai közül válogathatott ami köszönhető az elmúlt években mutatott teljesítményének is.

Nem tudom, hogy melyek voltak a többi lehetséges csapat, egy biztos a Hyundainál mostanában nagyon megy a motorsport részleg. Gőzerővel benne vannak a rallysportban is, mind a világbajnokságban mind az ügyfélautók gyártásában. Többek között Michelisz csapata a BRC Racing Team is fog futtatni egy Hyundai i20 R5 rallyautót.  

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport, internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr5313617296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása