Loeb visszatér a WRC-be

loeb-c3.jpg

Hosszas találgatások és a sokfelől származó pletykák után biztossá vált, hogy 2018-ban a kilencszeres rally világbajnok Sebastien Loeb visszatér a WRC sorozatba. Az sem titok és talán ez volt az egyetlen biztos pont, hogy a Citroen Racing csapatát fogja erősíteni egy Citroen C3 WRC-vel. Navigátora Daniel Elena marad és Craig Breen-éket fogják váltani a három futamon. Kris Meeke-ék egész évben lehetőséget kapnak a Citroentől.

A három helyszín ahol rajthoz állnak Loebék a murvás Mexikó rally (március 8-11.), a Korzika rally (április 5-8.) és a Spanyol rally (október 25-28.) lesznek. Loeb 2012-ig tartó aktív rally karriere alatt 78 futamgyőzelmet szerzett. Hatszor nyert Mexikóban, négyszer Korzikán és nyolcszor Spanyolországban. Tehát elég sikeresnek mondható a három versenyen ahol csatába száll. 

Mind Loeb mind a Citroen Racing vezetője Yves Matton izgatottan és kíváncsian várják, hogy mire lesz képes a 43 éves világbajnok. Vajon mennyit fog számítani, fog-e számítani, hogy kihagyott öt évet a WRC-ből? Mennyire lesz versenyképes a nála jobbára fiatalabb ellenfelekkel szemben akik az ő visszavonulása óta folyamatosan benne vannak a rally VB vérkeringésében.  

Nagyjából két és fél hónap múlva minden kérdésre választ kapunk!

Szöveg: Tommy

Fotó:  www.wrc.com

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2313514471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása