Két hét múlva Ferrari Challenge a Hungaroringen

car-fxx-k.png

Június 23-25. között ismét hazánkba látogat a Ferrari Challenge sorozat. Ez gyakorlatilag egy márkakupa sorozat ahol egyforma 458-as és 488-as Ferrarikkal versenyeznek egymás ellen a jobbára dúsgazdag gentleman driver-ek. Illetve ezen rendezvény keretein belül tudnak a sok pénzzel bíró emberkék a különböző, utcai autókon alapuló de kizárólag versenypályán használható FXX típusokkal és a régebbi Formula 1-es autókkal körözni. 

ferrari-458-challenge-evo-ok.png

Jellemző a résztvevőkre, hogy tavalyelőtt mikor utoljára nálunk szerepeltek többjüket helikopter hozta valahonnan a Hungaroring főbejáratához ahonnan sofőrős limuzinokkal szállították tovább őket a paddockba.

ferrari-599xx.png

Akkor az itthoni és a szlovák rendszámos Ferrariknak rendeztek egy találkozót is, ahová tényleg meglepően sok civil érkezett a legkülönfélébb évjáratú és kivitelű Ferrarijával.

ferrari-f1-clienti.png

Nem tudom idén, hogy lesz a bonyolítás. Utoljára nem volt paddock belépési lehetőség, oda csak a médiások és a legkülönfélébb meghívottak léphettek be ami szerintem kár, mert így túl sok mindent nem láthatott az egyszerű nézőember fia. Példának okáért a paddock környékén volt az utcai Ferrarisok találkozója ami biztos érdekelte volna az eseményre kilátogató nézőket is. Akkor a Shell volt a legnagyobb kitelepülő cég akinek a meghívására a Hungaroringre látogatott Sebastien Vettel is, aki néhány szerencsét autóztatott körbe a ringen. Az esetleges belépőárakról egyenlőre nem találtam sehol információt, elképzelhető, hogy ingyenes lesz de tényleg fogalmam sincs. 

ferrari-fxx.png

ferrari_488_challenge-scontorno-ok.png

Szöveg: Tommy

Fotó: http://races.ferrari.com/en/corse-clienti/ 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3512588585

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása