A ralikrossz VB és EB sorozat nevezései

Mai napon kiadták a 2016. évi FIA ralikrossz világ és Európa bajnokságra beérkezett nevezések listáját. 

A WorldRX-be azaz a világbajnoki szériába 17 db nevezés érkezett. Ezen autók mindegyike a Supercaroknak nevezett, 2.0 literes turbós, négykerékhajtású kb. 600 lóerős fenevadak. Amint azt korábban már nyilvánosságra hozták az idei sorozatban részt vesz a kilencszeres ralivilágbajnok Sebastien Loeb, a kétszeres ralikrossz világbajnok Petter Solberg és az amerikai Gymkhana sztár Ken Block is. Rajtuk kívül a ralikrossz szakág sok ismert illetve feltörekvő tehetsége is harcba száll a 12 fordulós világbajnoki sorozatban.

wrxnaptar.JPG

A világbajnoki versenyekkel egyidőben és helyszínen rendezik az öt fordulós EuroRX sorozatot, az Európa bajnokságot. Itt a S1600-as mezőnyben (ahol elsőkerék meghajtású autókkal küzdenek a versenyzők) 18 db nevezés érkezett, ebből négy Magyar versenyző van. Ők Lajos Gyula "Luigi", Márton Gergely, Szabó Krisztián és Szíjj Zsolt.   

erxs1600.JPG

A Supercar mezőnyben 23 db nevező van, köztük három Magyar versenyző, Lukács "Csucsu" Kornél, Kiss Pál Tamás és Kárai Tamás.

erxnaptar.JPG

A harmadik, Touring Car mezőnyben melyet hátsókerék meghajtású autók alkotnak 15 db nevezés érkezett. 

erxtouringcars.JPG

Első futam a Portugáliai lesz április 15-17. között.

Szöveg: Tommy

Fotó: http://www.fiaworldrallycross.com/ 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr528523886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása