Újabb nevezések a ralikrossz világbajnokságra

Újabb pilóták nevei kerültek napvilágra akik komplett ralikrossz világbajnoki szezont fognak futni. 

Két sráckirály a svéd Olsberg MSE csapatában fog versenyezni. Ők nem mások mint a csapatfőnök Andreas Eriksson fia Kevin Eriksson és a kétszeres rali világbajnok "Magic" Marcus Grönholm fia Niclas Grönholm. A két fiatalember egyformán tizenkilenc éves és ha örökölték apjuk tehetségét és elszántságát nagy csatáknak nézhetünk elébe. Mindketten az Olsberg MSE által épített Ford Fiesta RX Supercarokkal állnak a rajtvonalra. Marcus Grönholm is kap feladatot a csapatnál, ő lesz az Olsberg MSE igazgatója.  

kevin_niclas.jpg

A csapathoz csatlakozik még Jussi Pinomaki is aki Marcus Grönholmmal és Andreas Erikssonnal egyetemben azon fog dolgozni, hogy sikeresen kineveljék és bajnokká avanzsálják a csapat új versenyző generációját. A csapatvezetés egyértelmű célja, hogy egy új versenyző generációt neveljenek ki és hozzá segítsék őket, hogy megnyerhessék a világbajnoki címet. Ebben az évben még nem cél a világbajnoki cím de nem adják meg magukat, ahol és ahogy tudnak harcba fognak szállni a futamgyőzelmekért. Marcus véleménye is az, hogy most még nem a bajnoki cím a tét, tudatosan kell kinevelniük a jövő ralikrossz versenyző generációját. Azt is hozzátette, hogy néha késztetést érez rá, hogy kormány mögé üljön és újra csatába szálljon régi rali VB-s ellenfelei, Petter Solberg és Sebastien Loeb ellenében. De ez csak elmélkedés marad, a sportág jövője múlik azon, hogy milyen versenyző generáció nevelődik ki és nekik most ez a fő feladatuk, hogy ezt elősegítsék. 

A harmadik versenyző nem ismeretlen a ralikrossz szakágban jártasak számára. Ő a svéd Robin Larsson aki a saját üzemeltetésű Audi A1 Supercarjával száll harcba a bajnoki címért a 12 fordulós ralikrossz világbajnoki sorozatban, a World RX-ben. Ő tavaly mutatkozott be a sportág legmagasabb sorozatában és a Norvég futamon dobogós helyen végzett majd a szezonzáró Argentin fordulót megnyerte. 

A 23 éves Larsson elmondta, hogy sok mindent fejlesztettek az autón annak érdekében, hogy az az idei évben is versenyképes legyen. Sokat tanult az elmúlt évi versenyeken ami nagy segítség lesz neki és így az idén már nem első bálozóként kell részt vennie az egyes futamokon. Versenyzői karrierjében fontosnak érzi a következetességet, ugyan mindenki minden futam futamot meg akar nyerni, de neki még sokat kell tanulni a verseny taktika és az önkritika gyakorlás terén. Larsson készen áll a szezon első összecsapására a Portugáliában rendezendő futamon.

robin.jpg

Szöveg: Tommy

Fotó: RX World Championship 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr228495518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása