Alexander Hvaal újra a ralikrossz EB-n

hvaal.jpg

A norvég Alexander Hvaal visszatér a ralikrossz Európa bajnokságba egy Eklund Motorsport által épített VW Beetle Supercarral. 

A korábbi EB futam győztes versenyző a teljes Euro RX (Európa bajnokság) szezonra nevezett és ha az elvárásoknak megfelelően alakul a program elképzelhető, hogy pár World RX (Világbajnokság) futamon is rajthoz áll majd.  

Hvaal elmondta, hogy sok csapattal tárgyaltak mielőtt megállapodtak a Per Eklund vezette Eklund Motorsporttal. Hvaal egy vadi új építésű VW Beetle Supercarral fog csatába szállni amiben a legújabb fejlesztésű motor és futóművek vannak szerelve. Nagyon jól érezte magát a 2015-ös autóban is amikor azt kipróbálta és teljesen megbízik az új csapatában. Végső céljuk egyértelműen az Európa bajnoki cím megnyerése bár a csapatnál mindannyian tudják, hogy sok időt kell eltöltenie az új autóban, hogy rátaláljon a megfelelő tempójára. Ha ez sikerül és minden a tervek szerint alakul elképzelhetőnek tartja a rajthoz állást pár VB futamon is.  

A csapatfőnök a legendás Per Eklund aki 1999-ben még megnyerte a ralikrossz EB-t, izgatottan várja az Alexander Hvaal-lal való együttműködést. Régóta figyelte Hvaal karrierjét még abból az időkből mikor Hvaal a Hansen Motorsportnál versenyzett. Elmondta, hogy nem egyszerű futamokat nyerni de Hvaal egyértelműen képes rá, egy gyors és rutinos versenyző a ralikrosszban. Eklund és Hvaal is nagyon izgatottak és mindketten bizonyítani akarják, hogy egy új csapattal sikeresen szállhatnak csatába az Európa bajnoki címért.

Amint azt fentebb már olvashattátok Hvaal egy zsír új VW Beetle-t kap míg a 2015-ös autóval egy másik versenyző fog csatába szállni akinek kilétét nemsokára felfedi az Eklund Motorsport. 

Szöveg:Tommy

Fotó: Eklund Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr978479290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása