Sebastien Loeb a Ralikrossz világbajnokságon folytatja

loeb_rx_1.jpg

Mai napon bejelentették, hogy a kilencszeres ralivilágbajnok, Pikes Peak rekorder, X Games futam aranyérmes és WTCC futamgyőztes francia autósport legenda Sebastien Loeb a 2016-os idényben komplett szezont fut a ralikrossz világbajnokságon.

loeb_rx_2.jpg

Autója egy Peugeot 208 Supercar lesz és a technikai hátteret a svéd Hansen csapat biztosítja. A világbajnoki szériában Loeb közvetlen csapattársa Timmy Hansen és Davy Jeanney lesznek míg az Eoro RX szériában náluk versenyzik majd Kevin Hansen is.

loeb_rx_4.jpg

A szezonkezdet előtt Loeb és Hansen a csapat hazájában a havas Svédországban tesztelték a Peugeot 208 Supercarokat és csináltak egy jó kis promóciós videót is.

Loeb számára nem ismeretlen a ralikrossz szakág mert korábban indult már a francia versenyen és a Kaliforniai X-Games-en is ahol aranyérmet szerzett.

loeb_rx_3.jpg

Az első verseny Portugáliában, Montalegrében lesz április 15-17. között.

Szöveg: Tommy

Fotók: http://www.fiaworldrallycross.com/

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr228428884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása