Finom hangolással készül a VW Polo R WRC a szezonra

polo.jpg

Csak egy kevés finomhangolással készül a VW Motorsport csapata a 2016-os rali VB szezonra.

Az FIA rali világbajnokságának legsikeresebb versenyautóján a VW Polo R WRC-n csupán néhány szisztematikusan elvégezett változtatást hajtott végre a csapat. A Volkswagen részleteiben módosította a Polo R WRC-t a szezonnyitó Monte Carlo rali előtt melyet január 21-24. között rendeznek. A kis mértékben módosított versenyautókkal a háromszoros rali világbajnok Sébastien Ogier/Julien Ingrassia (F/F) kettős és a Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (FIN/FIN) páros valamint a szezonban új navigátorral induló Andreas Mikkelsen/Anders Jæger (N/N) versenyzőpárosok állnak rajthoz.

A módosítások java része az autó megbízhatóságán javított (nem mintha műszaki hiba miatt túl sokszor kellett volna az elmúlt három évben bármelyik autónak félreállnia). Az autón történt változtatások most nem csak a karosszéria alatt történtek. Az autó elején és a gépháztetőn is történtek változások a dekorációban így még látványosabban néz ki a 318 lóerős raliautó eleje. 

Az elmúlt három szezonban a 39 rali VB futamból 34 futamot valamelyik Polo R WRC nyerte meg, ezzel minden idők legsikeresebb raliautójává vált a típus.

A rali VB homologizációs szabályainak megfelelően az autókon nem sok mindent lehet változtatni, ezért ugyanazzal az autóval lehet versenybe szállni több éven keresztül. A változtatások érintették az első bölcsőt, a hátsó futómű lengőkar elemeit, a murván használt specifikáció esetében. Ezen felül a motorban, a dugattyúkon módosítottak valamit.

Kívülről szembetűnő a dekoráció színvilágának megváltozása.

Monte-Carlótól Ausztráliáig, keresztül Európán, Argentínán, Mexikón és Kínán át a 2016. évi FIA Rali Világbajnoki szezon 14 raliból áll, szemben az elmúlt három év 13 futamával. Az idei naptárban újdonság lesz a rali VB-re ismét bekerülő Kínai futam ami az egyetlen Európán kívüli aszfalt verseny, valamint, hogy a szezonzáró verseny nem a Brit hanem az Ausztrál futam lesz.

A Volkswagen csapathoz kapcsolódó hír, hogy a 2012 év közepétől náluk dolgozó motorsport igazgatójuk Jost Capito elhagyja a VW Motorsort alakulatát.

Szöveg: Tommy

Fotók: VW Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr628270952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása