Bemutatták a 2016-os Hyundai i20-WRC-t

new-gen-i-20-wrc_three_quarters_front.jpg

Harmadik rali világbajnoki szezonjuk előtt, kétszáz újságíró és vendég előtt a mai napon a németországi Alzenau-ban található főhadiszállásán a Hyundai Motorsport bemutatta a 2016-os verseny szezonra fejlesztett Hyundai i20 WRC raliautójukat.

Az autóval ellentétben a csapat versenyzőinek névsora nem változott. Így a három állandó ember a Monte Carlói szezonkezdettől, az idén újonnan visszatérő kínai futamon keresztül, a szezonzáró Ausztrál futamig bezárólag mindenhol részt vesznek a bajnokság mind a tizennégy futamán. A legénység névsora pedig nem más mint a spanyol Dani Sordo, az új-zélandi Hayden Paddon és a belga Thierry Neuville. Szintén nincs változás a csapat tesztpilótájának személyét illetően, ő ahogy eddig is, a holland Kevin Abbring lesz. Pár futamon esetleg Abbring is rajthoz állhat majd egy negyedik i20 WRC-vel, de neki a fő csapás a 2017-ben bevezetendő új generációs WRC és az R5-ös autó fejlesztése lesz. 

dani_sordo.jpg

hayden_paddon.jpg

thierry_neuville.jpg

kevin_abbring.jpg

A top csapatok egyikeként a Hyundai Motorsport célja, hogy harcolni tudjanak a bajnoki címért. 

A WRC-vel együtt a mai napon került bemutatásra a csapat privát ügyfeleknek szánt R5-ös kategóriájú raliautója melyet szintén az i20-ból építettek. 

fb_img_1449658344044.jpg

A Hyundai csapat már a 2015-ös év elején elkötelezte magát és bele is fogott a következő, 2016-os évben bevetendő új i20 WRC-jének tesztjébe. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy az elmúlt egy évben kb. 8.000km-t nyüstölték a ma bemutatott raliautót. Ez az autó a csapat 2013-as megalakulása és a 2014-ben kezdődött aktív részvétele óta már a második WRC fejlesztése. 

fb_img_1449658387748.jpg

A csapat harmadik szezonjában a monte carlói futamon csak két új i20 WRC áll rajthoz, a harmadik autó még a régiek közül kerül ki. A soron következő Svéd ralitól kezdve azonban már három darab új i20 WRC áll csatasorba. 

fb_img_1449658390548.jpg

A bemutatón mindegyik pilóta részt vett. Az új ötajtós autó dekorációja is megújult, de azért jól látszanak rajta a korábbról már megismert szponzor feliratok, úgy is mint a Shell vagy a Hyundai Mobis. Továbbra is e két cég lesz a névadója a két csapatnak. Az elmúlt évhez hasonlóan lesz egy Hyundai Shell World Rally Team és egy Hyundai Mobis World Rally Team. A kettes csapat dekorját 2016 elején fogják bemutatni. 

 

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr748152786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása