Az ismeretlenbe mennek jövő héten az M-Sport versenyzői

6a023e10-8c78-4437-8f94-313b9a6dd331.jpg

Az M-Sport World Rally Team két versenyzőpárosa, a brit Elfyn Evans-Daniel Barritt és az észt Ott Tanak-Raigo Mölder kettős egy számukra ismeretlen versenyre készülnek a jövő heti korzikai WRC futamon.

Több mint harminc évig Korzikán volt a franciák rali VB futama de az elmúlt hét évben a "szárazföldön" Elzász tartományban Strasbourg környékén rendezték a francia rali VB-t. Ennek most vége, a verseny visszatér Korzikára. A mindenki számára új utak ellenére az M-Sport mindkét versenyzőpárosa határozott pontszerzési tervekkel indul a mediterrán szigetre. Az elszánt tervek ellenére a tervezett siker nem lesz egyszerű feladat, mint mindenhol itt is csak kétszer lehet a pályákat bejárni és ez idő alatt kell az itinereket megírni. Ha ez nem lenne elég, tudni kell, hogy Korzika rendelkezik az egyik leginkább gumiabroncs koptató aszfaltburkolattal ezért az éved egyik legkomolyabb gumi csatájának nézhetünk elébe. 

054259f9-03b8-4040-9c85-b1ddc8826e3a.jpg

Korzikán szűken kanyargó hegyi utak várják a mezőnyt mely utakat hegyoldalak és szakadékok szegélyeznek. Ezek a útviszonyok nem hagynak teret a hibázásnak, aki a csúcson akar versenyezni rendkívül precízen és pontosan de mégis padlóig nyomott gázon kell autóznia.   

Egy kőkemény megbízhatósági rali lesz a korzikai mint a régi időkben. A versenyen több mint 332 gyorsasági kilométer várja a versenyzőket de ez a távolság mindössze kilenc (!) szakaszra lesz bontva. Ezért aztán a csapatoknak nagyon toppon kell lenniük ha a versenyen a dobogó valamelyik fokáért akarnak harcolni.  

A szervizpark a sziget belsejében lévő Corte városkában lesz a rajt és célceremónia pedig Ajaccióban.

Szöveg: Tommy

Fotók: M-Sport World Rally Team 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr327829194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása