Ma nyolc éve halt meg Colin Mcrae

subaru-colin-mcrae-22-08-08.jpg

Ma nyolc éve 2007. szeptember 15-én helikopter balesetben halt meg minden idők egyik legjobb raliversenyzője a skót Colin McRae. Ostoba húzása az életnek, hogy Colin aki a versenyautókkal szörnyű nagyokat tudott esni de azokat mind túlélte egy helikopterben lelte halálát. Rendkívül sikeres és ismert arca volt a rali világának, 1995-ben az azóta már ikonikussá vált "A" csoportos Subaru Imprezával megnyerte a rali VB-t, pályafutása során 25 futamgyőzelmet szerzett.

Iszonyatosan ment mindig minden körülmények között, mindenkinél látványosabban ment mégis sokszor gyorsabb is volt az ellenfeleknél.

subarucolinmcraeimpreza-1.jpg

Nem akarom most felsorolni, hogy pályafutása során milyen autókkal, melyik navigátorokkal versenyzett mert aki ismerte és szerette úgyis tud róla mindent. Szerencsésnek tartom magam mert többször láttam őt versenyezni, először 1996-ban Sanremoban még az "A"-s Imprezával. Ott voltam az azóta legendássá vált fotó készítésének helyszínén is Nerbiscinél ahol egy ugrató után a bal első kerekére esett rá az Impreza. 

Halála idején pont a Mecsek ralin voltunk és arra lettünk figyelmesek, hogy sugdolóznak az emberek körülöttünk és valami balesetről beszéltek de nem tudtuk miről beszélnek. Egyszer csak hívtak engem telefonon, hogy hallottuk-e a rossz hírt? Megdöbbenve álltunk, nem akartuk elhinni, hogy ez történt..

 

Szöveg: Tommy 

Fotók, videók: internet

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr57789162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ződ2000 · http://egzostive.com 2015.09.15. 10:10:48

RIP Mr Mcrae, de azért a pátosz ne írja felül a valóságot. Ugyanazt tette a helikopterrel mint az autóval, és ugyanúgy járt, csak a levegőben ahol kicsit nagyobb a tét. És ártatlanokat is magával vitt. Meg nem is versenyen volt.

Ha van akii akinél igaz hogy "Ostoba húzása az életnek,", az Richard Burns esete...

Amúgy valóban hiányoznak az ilyen legendák a WRC-ből. Teljesen nézhetetlen bohócligává silányul lassan.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása