World Series by Renault a Hungaroringen

Június 13-14. között rendezték az idei évi WSR-t azaz a World Series by Renault sorozat magyarországi futamát a Hungaroringen. Rendkívül meleg és napos idő várta az idén is nagy számban kiérkező nézőközönséget. 

Az Eurocup Formula Renault 2,0 és a Formula Renault 3,5 Series sorozatok mellett ellátogatott Magyarországra az idei szezon újdonsága a Renault Sport Trophy is. 

Az Eurocup Formula Renault 2,0 első futamát Jack Aitken nyerte, Ben Barnicoat lett a második és Louis Delétraz a harmadik. A második futamukat Louis Delétraz nyerte, második helyezett lett Kevin Jörg és harmadik Jack Hughes. 

er_2_0.jpg

A Formula Renault 3,5 Series első versenyét az újonc Egor Orudzhev nyerte, a második helyen Roberto Merhi ért célba a dobogó legalsó fokára pedig a bajnokságot vezető Oliver Rowland állhatott fel. Második futamukban Oliver Rowland győzedelmeskedett a második helyezett Matthieu Vaxiviere lett a harmadik pedig Gustav Malja. 

fr_3_5.jpg

Az idei újdonság kategória a Renault Sport Trophy első futamát az Endurance versenyt a Wolfgang Reip / David Cebrian kettős nyerte a Steijn és Jeroen Schothorst páros előtt. Harmadik helyezett lett a David Fumanelli / Dario Capitanio által vezetett autó. A kategória második versenyét a Sprint futam Prestige versenyét Richard Gonda nyerte meg, második helyezett Dario Capitanio lett, a harmadik helyen pedig Diederik Sijthof végzett. Az Elite versenyt Steijn Schothorst nyerte meg a dobogó következő fokára Roy Geerts állhatott fel míg a harmadik helyezett Vittorio Ghirelli lett.

unnamed_1_2.jpg 

Szöveg: Tommy

Fotók: Renault Sport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr687565936

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása