ERC - 50. SATA Rallye Açores 2015

Az elmúlt hétvégén rendezték a Portugáliához tartózó Azori szigeten az 50. SATA ralit amely verseny a rali Európa bajnokság része. 

sata_blogba_6.jpg

A nevezési listát böngészve két magyar párost találhattunk, a Botka Dávid-Mihalik Péter és a Ranga Péter-Czakó Janek kettősöket, mindkét páros Mitsubishi Lancer EVO IX-cel állt rajthoz. 

sata_blogba_9.jpg

A versenyen 17db gyorsasági szakasz várt a mezőnyre, ebből hármat csütörtökön tartottak, négyet pénteken de ezeket már kétszer kellett megfutni és hat szakasz maradt a szombati befejező napra.  

Az már a csütörtöki napon látszani kezdődött, hogy ha nem lesz komoly műszaki problémájuk vagy nem vétenek vezető hibát a verseny a Peugeot 208 T16 R5-t hajtó ír Craig Breen és a Ford Fiestával versenyző lengyel Kajetan Kajetanowicz között fog eldőlni. Mindenesetre a nap végén Breen került az élre 1,4 másodperc előnnyel Kajto előtt. Botkáék a 11. helyen zártak míg Rangáék a 43. helyre értek be. 

1nap_sata_blogba_2.JPG

Szombaton aztán Kajto támadásba lendült és bár kutya nehéz dolga volt mert Breen nem hagyta magát a napi negyedik gyorson átvetet a vezetést. Öröme nem is tartott sokáig mert a napi nyolcadik egyben utolsó szakasz után ha csak 2,3 másodperc előnnyel de Breen visszavette az abszolút első helyet. Hazánk fiai közül Botkáék maradtak 11. pozícióban míg Rangáéknak sikerült feljönni az abszolút 26. helyre.

2nap_sata_blogba_3.JPG

Az utolsó napon Kajetanowicz próbálta Breent támadni de ez olyannyira nem sikerült, hogy a 2,4 másodperc hátránya több mint egy percesre dagadt. Breen megérdemelten nyert az idén immár harmadik alkalommal és vezeti is az EB összetettet, Kajto a második a többiek pedig kezdenek tőlük szépen leszakadni.

3nap_sata_blogba_11.JPG

Botkáék a 12. helyen értek célba míg Rangáék a 21. pozícióban fejezték be a versengést.    

sata_blogba_10.jpg

erc_allasa.JPG

Következő verseny június 25-27. között a belgiumi Ypres Rally lesz.

sata_blogba.jpg

sata_blogba_1.jpg

sata_blogba_4.jpg

sata_blogba_5.jpg

sata_blogba_7.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Internet 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr687527518

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása