WSR Spa-Francorchamps-i futama

Ismét teljes létszámmal rajthoz állt az összes kategória a World Series by Renault hétvégi Spa-Francorchamps-i futamán. Az előző versenyhétvége kicsit kurta volt mert akkor a Monacói F1 hétvégén szerepeltek de ott csak a Formula Renault 3.5 szériának volt egy versenyfutama. Most itt Spa-ban rajthoz állt a Eurocup Formula Renault 2.0, a Formula Renault 3.5 Series és az idén újdonság Renault Sport Trophy bajnokság is. 

2_0_2.jpg

Az Eurocup Formula Renault 2.0 első versenyfutamát a japán Ukyo Sasahara nyerte Jake Hughes és Anthoine Hubert előtt. A kategória második versenyén Jake Hughes revansot vett Ukyo Sasahara-n és megnyerte a futamot, harmadik helyen Matevos Isaakyan végzett.

2_0_1.jpg

 

3_5_1.jpg

A Formula Renault 3.5 Series-ben a hétvége első versenyét Matthieu Vaxiviere nyerte akinek a szezonban ez már a második győzelme volt, mögötte Jazeman Jaafar és Dean Stoneman állhattak fel a dobogó alsóbb fokaira. A második versenyfutamon Oliver Rowland győzedelmeskedett akinek ez szintén a második szezonbéli győzelme volt. Második helyen Nyck de Vries végzett míg a dobogó legalsó fokára az előző futamgyőztes Matthieu Vaxiviere állhatott fel.

3_5_2.jpg

Az elmúlt hónapok fejlesztései után a Renault Sport Trophy bajnokság is megkezdte az éles bevetést és itt Spa-ban debütált a nagyközönség előtt versenykörülmények között. Az Endurance versenyt az Oregon csapat nyerte meg, itt David Fumanelli and Dario Capitanio vezették győzelemre az autót csapattársaik Luciano Bacheta és Niccolò Nalio előtt. Andrea Pizzitola és Richard Gonda az ART Junior Team versenyzői állhattak fel a dobogó harmadik fokára.

unnamed_10.jpg

A holland pilóták és csapataik domináltak az első Renault Sport Trophy sprint futamain. Diederik Sijthoff (V8 Racing) nyerte a Prestige versenyt Toni Forné (ART Junior Team) és Sarah Bovy (Monlau Competicion) előtt. Sarah Bovy személyében az első hölgy versenyzőt tisztelhetjük aki a WSR sorozat történetében először állhatott fel a dobogóra.

unnamed_11.jpg

Egy pár óra elteltével Steijn Schothorst (Equipe Verschuur) diadalmaskodott az Elite versenyben Andrea Pizzitola (ART Junior Team) és a belga Wolfgang Reip (Monlau Competicion) előtt.

Az első versenyhétvége után Schothorst és Sijthoff vezetik a saját kategóriáikat. 

A következő versenyhétvége a magyarországi lesz a Hungaroringen, június 13-14 között.

Szöveg: Tommy

Fotók: Renault Sport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr807507848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása