A Hyundai Motorsport készen áll Portugáliára

kepkivagas2.JPG

A Hyundai Motorsport csapata felkészülten várja az idei tizenhárom futamos rally VB szezon, ötödik megmérettetését a teljesen megújult Portugál rallyt.

A két főember Thierry Neuville és Dani Sordo ismét a Hyundai Shell World Rally Team égisze alatt fognak versenyezni míg Hayden Paddon a Hyundai Mobis World Rally Team színeiben áll rajthoz. 

A csapat mindhárom pilótája egy átfogó hatnapos teszten vett részt a verseny régiójában észak Portugáliában még április végén. 

dani-sordo---rally-portugal-2014.jpg

A két tengerentúli dél amerikai verseny után a mezőny újra Európában fog versenyezni, először a hétvégi Portugál futamon ami az idei évre teljesen megújult formában várja a csapatokat. A verseny világbajnokságba való 2007-es visszatérése óta az ország déli részén Algarve tartományban volt megrendezve, de az idei évben visszatér a gyökerekhez az ország északi részébe így gyakorlatilag az összes csapatnak és versenyzőnek egy teljesen új versenyen kell bizonyítania.

A kemény Argentin verseny után a fiatal Alzenau-i csapat mohón várja, hogy ismét rajthoz álhassanak a WRC küzdelmeibe és pozitívan tekintenek az előkelő helyezések elébe. 

thierry-neuville---rally-portugal-2014_1.jpg

Utoljára 2001-ben látogatott a WRC mezőny a jelenlegi északi tartományi pályákra, utána pár évig kivették őket a VB körforgásából majd a fentebb már leírt déli országrészbe tért vissza a versengés. A mostani mezőny pár pilótája, köztük Dani Sordo és Thierry Neuville már belekóstolt milyenek is lehetnek az északi pályák mert 2012-2104 között beiktatták egyfajta prológként a legendás Fafe - Lameirinha gyorsaságit amely most is a verseny rész lesz. 

A verseny május 21-én csütörtökön kezdődik és 24-én vasárnap fejeződik be.

kepkivagas_3.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr67469414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása