Buzgó felkészülés az M-Sportnál az Argentin rally WRC futamra

133996_evans03mex15cm104.jpg

AZ M-Sport World Rally Team pilóta párosa Elfyn Evans és Ott Tanak nagyon lelkesek, hogy ismét kormány mögé ülhetnek az ő Ecoboost motoros Ford Fiesta RS WRC-jükbe és rajthoz álljanak az idei WRC szezon negyedik futamán az Argentin Rallyn.

Az előző futam óta eltelt hosszú hat hetes pihenő után mindketten optimistán néznek előre és törekedni fognak egy erőteljes bizalomerősítő jó helyezés elérésére.

Ott Tanak autóját a szerencsés kimenetelű Mexikói tóba esős baleset után teljesen újjáépítették az M-Sport főhadiszállásán. Tanak lelkesen készül a versenypályákra való visszatérésre, hogy újra a régi tempóját tudja diktálni illetve, hogy magabiztosan érkezzen a számára hazainak számító európai futamokra.

134001_tanak03mex15cm098.jpg

Tanak és Evans nem ölbe tett kézzel várták, hogy elteljen ez a hat hét szünet, mindketten intenzíven részt vettek az újabb evolúciójú Ford Fiesta RS WRC tesztelésében. Amint azt elmondták a tesztek alapján ígéretesnek tűnik az új autó de most egyenlőre az Argentin rallyra való felkészülés a fő csapásvonal.

Elmondták, hogy az Argentin futam teljesen más lesz mint tavaly volt, sok új gyorsasági szakaszt iktattak be a rendezők melyek mindenkinek újak lesznek. Nehezek a pályák, nem olyanok Svéd vagy Finnországban ahol nyugodt szívvel lehet az út egyik szélétől a másikig csúszkálni. Itt folyamatos veszélynek vannak kitéve a versenyautók, hogy bármikor megütheti egy nagy szikla vagy kő az autó valamelyik létfontosságú részét, folyamatosan nyitva kell lenni az pilóta szemének és figyelni nehogy össze szedjen egy sérülést.

Mindketten bíznak egy szolid de jó helyezésben, hogy pontokat szerezzenek mielőtt visszatérnek az európai futamokra.

134139_protasov03mex15cm314a.jpg

A futamra egyébként öt Fiesta WRC mellett két Fiesta RRC és hat Fiesta R5 nevezés érkezett, ezekből a két RRC és egy R5 akiknek az eredménye a WRC2 kategória küzdelmeibe is beleszámítanak. 

134326_kuwari03mex15cm460.jpg

 

Szöveg: Tommy

Fotó: M-Sport World Rally Team

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr47390150

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása