Homológ az új Skoda Fabia R5 rallyautó

Mérföldkőhöz érkezett az R5-ös kategória szabályainak megfelelően fejlesztett új Skoda Fabia R5 rally autó. Megkapta ugyanis a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA jóváhagyását ezzel homológgá vált, így már részt vehet a világ különböző rally versenyein.

img_20150408_121734.jpg

Részletek még nem derültek ki az új Skodáról, de mivel az R5 szabályainak megfelelően épült az biztosnak tűnik, hogy 1,6 literes turbó motor hajtja mind a négy kerekét. Váltója öt fokozatú szekvenciális kapcsolású, minimális önsúlya 1230 kg.

Az autót 15 hónapja fejlesztik, tesztelik Európa szerte több versenyző bevonásával legalább 10.000 km-t mentek vele. A teszt utak között volt aszfaltos, murvás és havas is. 

Az autóra nagy az érdeklődés mind az importőrök által támogatott mind a privát csapatok részéről. Figyelembe véve azt, hogy az előző Fabia az S2000-es, kategóriája talán legjobb autója volt nem is meglepő a jelentős mértékű érdeklődés.

img_20150408_121737.jpg

Ha hinni lehet a szóbeszédeknek talán még az idén láthatunk a magyar rally futamokon is egy ilyen autót még pedig Herczig Norberték irányítása alatt. Visszanézve Herczigék sok éves együttműködését a Skoda Hungáriával illetve figyelembe véve azt is, hogy természetesen egy Skodával a Fabia előző generációjából fejlesztett S2000-esével versenyeznek lehet némi valóságalapja a pletykáknak. Ha még azt is számításba vesszük, hogy Herczigék az osztrák Raimund Baumschlager által vezetett RBR csapattól bérlik a jelenlegi autójukat és amelyik csapat valószínűleg az elsők között fog hozzájutni egy új Skoda Fabia R5-höz akkor tényleg életszerű, hogy itthon is láthatunk belőle.

img_20150408_121739.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: Skoda Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr817351432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása