Végleges a rallycross VB betétfutamának naptára

rx_lites.jpg

Véglegessé vált a Monster Energiaital támogatásával futó rallycross VB keretein belül zajló RX Lites Cup kategória versenynaptára. 

Ezek szerint hét versenyen lesznek láthatóak ezen versenyautók. Az érintett futamok a következőek, a Hockenheimring Németországban, Belgiumban, Nagy Britanniában, Norvégiában, Svédországban, Spanyolországban Barcelonában és Lettországban. (a Hockenheimring és Lettország új helyszínek a 2016-os RX Lites naptárban). Ezeken kívül Kanadában lesz még egy önálló futama a sorozatnak. 

Az RX Lites kupában induló autókról tudni kell, hogy a svéd Olsberg MSE tervezte őket és Törökországban az Avitas Motorsportnál építik össze őket. Mindegyik 310 lóerős, négy kerékhajtású, középmotoros elrendezésűek. Azért, hogy egy megfizethető versenyszériát teremtsenek a feltörekvő tehetségeknek az autókat rendszeresen és szigorúan ellenőrzik.    

A 2016-os RX Lites Cup győztese az utolsó előtti RX VB futamon, október 14-16. között a németországi Esteringen kipróbálhatja magát egy Supercarban. Ezenkívül ő kapja a Göran Henriksson Memorial Throphy-t mely kupa az Olsberg MSE alapítójának állít emléket. A második és a harmadik helyezett versenyzők lehetőséget kapnak egy egynapos Supercar tesztre. A sorozatban indulók az idei szezonban a Cooper verseny gumiabroncsait és a P1 verseny benzint fogják használni.

A 2016-os szezon RX Lites kupába való nevezés április 7-én csütörtökön zárul le.

Szöveg: Tommy

Fotó: FIA RX World Championship

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr348378154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása