Jövő héten lesz a WRC Neste Oil Rally Finland

kepkivagas_8.JPG

Jövő hétvégén azaz július 30. - augusztus 2. között rendezik a 2015-ös rali világbajnokság, a WRC sorozat következő futamát, a bajnokság egyik leggyorsabb és leglátványosabb fordulóját a Finn ralit. 

A mezőnyre a négy nap alatt húsz gyorsasági szakasz vár összesen 319km hosszban. A verseny a csütörtök reggeli shakedown-nal indul majd este már egy mért gyorsasági szakasz következik. Pénteken cudar napja lesz a mezőnynek mert kilenc gyorsaságit kell teljesíteniük úgy, hogy napközben nem lesz szervíz lehetőségük csak gumicsere és tankolás van megengedve ráadásul ezen a napon lesz a hétvége két leghosszabb gyorsaságija köztük a legendás Ouninpohja. Szombaton négy gyorsaságit kell megfutniuk kétszer de itt már lesz napközbeni szervíz lehetőség is. A befejező vasárnapi napra már csak egy szakasz marad melyet kétszer kell teljesíteni és a második alkalom a külön pontokért zajló power stage lesz.

wrc_norf_15.jpg

A verseny érdekessége, hogy bár a pályák murvás felületűek mégis ez a szezon egyik leggyorsabb versenye. A gyorsaságik burkolata nagyon kemény és jó minőségű felülettel bír, hiába murvás szinte semmi kátyú nincs rajta, teljesen más mint pld. egy Portugál vagy Szardíniai pálya. A nagy tempó mellett még a rengeteg ugrató miatt legendásak a Finn rali pályái, szinte mindegy, hogy hová áll az ember egy kisebb-nagyobb ugratót biztos talál a magának.

wrc_norf_26.jpg

A versenyzők közben már elkezdték a futam előtti teszteket, erről mutatok most pár képet és videót.

Szöveg: Tommy

Fotók, videók: internet

wrc_norf_19.jpg

wrc_norf_27.jpg

wrc_norf_9.JPG

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr727652950

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BNati 2015.07.28. 16:20:59

nem szorosan kapcsolódik, de nem találtam eddig említést róla nálatok, ezért itt ajánlok figyelmetekbe egy videót, amely Jean-Louis Schlesser SP01 tereprali autójának elkészüléséről szól.
www.youtube.com/watch?v=lquUqYPdwBs

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása