Ott Tänak megcélozta az Akropolisz Rally csúcsát
WRC

Ott Tänak az idén a második FIA rally világbajnoki címért szállt csatába, ezt igyekszik megerősíteni az e heti EKO Akropolisz Görög Rallyn (szeptember 5-8.).

A Hyundai Motorsport észt sztárja elég kemény és relatíve sikertelen nyári szezonon van túl. Mindössze 37 bajnoki pontot szerzett a lehetséges 90 pontból a három északi rallyn, Lengyelországban, Lettországban és Finnországban.

tanak_27.jpg

Amikor Tanak megérkezik Lamiába, az idei Akropolisz rally bázisára, csapattársától, a bajnokságot vezető Thierry Neuville-től 31 ponttal lemaradva áll a harmadik helyen, de a 2019-es világbajnok optimistán áll egy olyan verseny elé, amely megjutalmazhatja egy kiszámított ámde mégis gyors versenyzést.

Az idei rally világbajnokság 10. fordulója előtt álló kihívásról Tänak így nyilatkozott: „Az Akropolisz Rally profilja tetszik nekem: az utak szélesebbek, mint Portugáliában vagy Szardínián, az útfelület pedig durvább és emiatt lassabb, de ezek olyan körülmények melyekben az autónk korábban már jól teljesített.”

„Ez egy olyan esemény, amelyet pilótaként élvezni tudsz, de a durva kövek és kavicsok meglehetősen megterhelik mind az autót, mind a személyzetet.”

tanak2_2.jpg

Az Akropolisz rally által az autóval és a személyzettel szemben támasztott követelményekkel kapcsolatban hozzátette: „Jól beállított autóra van szükség ahhoz, hogy jó ritmust kapjunk el és minél jobban érezzük magunkat az autóban, ha így lesz, akkor könnyebb lesz jó munkát végezni. Bíznod kell magadban, az autódban, miközben érezni kell a határokat. Martinnal [Järveoja, a navigátora] határozottan erős eredményt várunk a csapat és a magunk részéről, annak érdekében, hogy a bajnokságért való küzdelemben maradjunk.”

Szöveg: www.wrc.com és Tommy

Fotók: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3918483555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása