Adrien Fourmaux is indul a Rallylegenden a Ford Pumával
Rallylegend

A francia Adrien Fourmaux jelenleg az M-Sport Ford csapat hivatalos/gyári versenyzője aki miután 2020-ban megnyerte a Rallylegendet egy gyári színekben pompázó Ford Fiesta WRC-vel idén októberben visszatér San Marinóba. Fourmaux az idén egyenletes teljesítményt mutat a rally világbajnokságon a Ford Puma Rally1 Hybrid volánja mögött, amellyel eddig négy dobogós helyezést ért el és jelenleg az ötödik helyen áll a WRC pilóták idei pontversenyében.

unnamed_1_17.jpg

San Marino Köztársaság. Megerősítették, hogy Adrien Formaux, a francia pilóta, aki jelenleg az M-Sport Ford csapatával versenyez a rally világbajnokságon, visszatér a Rallylegendre a Ford Puma Rally1 Hybrid-del mellyel a WRC kategóriában fog versenyezni. Az idei rally világbajnoki szezon eddigi négy dobogós helyezésével a 29 éves versenyző jelenleg az ötödik helyen áll a pontversenyben.

Az M-Sport vezér Malcolm Wilson így nyilatkozott: „A Rallylegend egy hihetetlen esemény, ilyen sok szenvedélyes rally rajongót és ennyi csodálatos autót egy helyen látni fantasztikus élmény. Még mindig őrzöm a sok szép emléket az ottani utazásaimról – ez tényleg valami különleges esemény. Megtiszteltetés számomra, hogy az aktuális Rally1-es csúcs rallyautónkat küldhetem az eseményre és Adrien visszatérhet, hogy megpróbáljon egy újabb győzelmet aratni.”

logo_3.JPG

Adrien Fourmaux így nyilatkozott: „A 2020-as Rallylegend volt az első versenyem egy akkori World Rally Car-ral, nagy öröm volt megtapasztalni azt az autót egy ilyen fantasztikus és híres eseményen, mint a Rallylegend. Öröm lesz újra eljönni és részt venni és megmutatni minden szenvedélyes rajongónak a Ford Puma Rally1-es autót. Szeretnék köszönetet mondani a Rallylegend szervezőinek, hogy segítettek ennek megvalósításában és nagyon várom, hogy októberben visszatérhessek San Marinóba.”

Amint fentebb már írtam Formaux és az M-Sport visszatér a Rallylegendre, hiszen 2020-ban, a Covid járvány szörnyű évében is a „WRC” kategóriában versenyeztek. Formaux akkor nyert az M-Sport gyári Ford Fiesta WRC „Plus” fedélzetén, de azt valamiért azóta sem sokszor emlegetik pedig ott volt, megnyerte, én is láttam, mert én is ott voltam. Akkor Renaud Jamoul volt a navigátora, az idén viszont Alex Coriával fog indulni, aki a rally VB-n is állandó társa.

unnamed_34.jpg

Szöveg: Tommy és Rallylegend

Fotók: www.rallylegend.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4118477051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása