Sebastien Ogier megküzd a 9. rally világbajnoki címért
WRC

Az idén úgy indult neki a rally világbajnokságnak a Toyota Gazoo Racing 8x világbajnok versenyzője, Sebastien Ogier, hogy kizárólag azokon a futamokon áll rajthoz, amihez kedve van, vagy ahol jó esélye van a győzelemre. Ehhez képest az eddig eltelt kilenc futamból haton elindult (a Lengyel rallyt is tervezte, de az azt megelőző pályabejáráson történt karambol miatt azt ki kellett hagynia) és mindegyiken elég jó eredményt ért el, több futamgyőzelmet is aratva 141 ponttal a második helyen áll a bajnokságban, az azt 168 ponttal vezető Thierry Neuville mögött.

ogier_2.jpg

Ezért aztán Ogier és a Toyota csapat úgy döntött, hogy a hátralévő négy versenyen (Görögországban, Chilében, a Közép-Európa rallyn és a Japán rallyn) rajthoz áll Ogier és megküzd a 9. rally világbajnoki címért, egyúttal a csapatnak is értékes pontokat szerezni mivel jelenleg 20 ponttal le vannak maradva a Hyundai mögött.

Ha sikerül Ogier-nak megszereznie a kilencedik rally világbajnoki címet akkor azzal utolérné Sebastien Loeb-öt a ranglistán, bár Ogier elmondása szerint nem ez a célja, de biztos piszkálja a csőrét a dolog. 

ozsi_12.jpg

Szöveg: Tommy

Fotók: www.wrc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9018469319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása