Martins Sesks Ford Puma rallyautója
WRC

Az április Horvát rally világbajnoki futam után jelentették be, hogy a 24 éves lett Martins Sesks az idén nyáron két WRC futamon is az M-Sport csapat Ford Puma Rally1-es autójával fog versenyezni.

fb_img_1718984527601.jpg

Első versenye a jövő hétvégén megrendezendő 80. Lengyel rally lesz, az a verseny amit, amikor az ERC futam volt, Sesks meg tudott nyerni. Itt egy olyan Rally1-es Ford Pumával fog indulni, amiben nem lesz benne a hybrid rendszer, ezt az idei szabályok teszik lehetővé annak érdekében, hogy relatíve kedvezőbb áron ülhessen be valaki egy Rally1-es autóba. Sesks szerepeltetése a világbajnokságon a WRC sorozat promóterének az első lépése abba az irányba, hogy megpróbálja csúcs rally autóba ültetni az erre alkalmas pilótákat.

fb_img_1718984531646.jpg

Második versenye a július végi TET Rally lesz épp hazájában, Lettországban ahol korábban, amikor a verseny az ERC sorozat része volt, nyerni is tudott. Itt már egy full specifikációjú, hybrid rendszerrel szerelt Ford Pumával tud majd versenyezni a világbajnoki sorozat élmenői ellen.

fb_img_1718984540183.jpg

A 2020-as FIA Junior WRC bajnokság második helyezettje, Martins Sesks az FIA rally Európa bajnokság (ERC) egyik elitpilótájává fejlődött, aki főleg a murvás pályákon remekel. A lett pilóta megnyerte a Tet Rally Liepāja két korábbi versenyét, amelyek az idei WRC Tet Rallyhoz hasonló utakon zajlott. Tavaly nyáron pedig győzött a Lengyel Rallyn is, amikor az, az ERC sorozatban szerepelt.

fb_img_1718984537256.jpg

Figyelemre méltó teljesítmény volt, amikor 2022-ben Sesks, a Tet Rally Liepāja összes gyorsasági szakaszát megnyerte, ehhez hasonló bravúrt korábban csak a WRC legenda, Sébastien Loeb tudott produkálni aki 2005-ben a Korzika rallyn csinálta meg ugyanezt.

fb_img_1718984534140.jpg

A napokban pedig az is kiderült, hogy milyen lesz a Martin Sesks által hajtott Ford Puma Rally1-es dekorációja. Színvilágában hasonlít a rally EB-n használt Toyota Yarisra és a Lett nemzeti zászló színvilága is visszaköszön róla, de okoskodás helyett döntse el mindenki, hogy tetszik-e neki vagy sem. Szerintem vagányra sikerült a dekoráció.

Szöveg: Tommy

Fotók: M-Sport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8418433219

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása