Két újabb rally Európa bajnoki résztvevő
ERC

A 2024-es rally Európa bajnoki szezon, az ERC kezdete előtt két és fél héttel csak úgy ömlenek a jó hírek, hogy ki mindenki fog a teljes bajnoki szezonban versenyezni.

mads_jon.jpg

A két legújabb közül az első, a norvég Mads Östberg, akit a hazai szurkolók elég jól ismerhetnek, hiszen legalább két évet versenyzett a magyar rally bajnokságban is, amit 2022-ben egy Citroen C3 Rally2-vel meg is nyert. De 2020-ban ő volt a rally világbajnokságon a WRC2 kategória világbajnoka is egy Citroen C3 R5-tel. Östberg tavaly is nekifutott a rally EB-nek, de nem úgy alakult neki a szezon, ahogy valószínűleg tervezte, de az év végén végülis harmadik lett, amit nem kell szégyellni.

Idén Mads Östberg újra teljes FIA rally Európa bajnoki szezont tervez teljesíteni, ismét egy Citroën Racing C3 Rally2-vel, melyet idén is a budakeszi székhelyű Tagai Racing Technology biztosít számára. Az autóján ezúttal a Michelin versenygumik forognak majd, navigátora újra Patrik Barth lesz. Östberg tavaly ősszel megnyerte az akkor aszfaltos Rally Hungary ERC futamot, de az idei helyszínen is van tapasztalata abból az időből, amikor „csak” a magyar bajnokságban, a Veszprém rallyn indult. Ő akár a futam győzelemre is esélyes lehet.

A másik teljes ERC szezont tervező pilóta pedig az északír Jon Armstrong, aki egy az M-Sport által felkészített Ford Fiesta Rally2-vel indul a kontinens bajnoki sorozatban, és aki szintén az április közepi Rally Hungaryn kezdi meg a szezonját. Navigátora Eoin Tracey lesz. Armstrong 2023-ban megnyerte az ERC3-as bajnoki címet egy Ford Fiesta Rally3-mal, előtte 2022-ben pedig a második helyen végzett a rally világbajnokság Junior WRC kategóriájában. A 29 éves versenyző fő szponzorai a MI Rally Academy, a Seacon UK és a C&M Motorsport Sales.

Szöveg: Tommy

Fotók: www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr6718365825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása