Megjelent az MNASZ rallyversenyek szabályzata
MNASZ, ORB

Megjelent a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség, az MNASZ 2024. évi rallyversenyek szabályait tartalmazó dokumentuma. 

klausz.jpg

Ez érvényes az összes MNASZ égisze alá tartozó rally bajnokságra, úgy is, mint az Országos rally bajnokság ORB, ORB2, ORB3, és a Historic kategória.

A szabályzat az alábbi linken érhető el legegyszerűbben,

https://mnasz.hu/uploads/documents/30/rally-versenyek-szaba--lyai-2024_fine-st-_0228_clean-20-.pdf?fbclid=IwAR2Of_2h8vCWQ4ib4hUOmQ5QIrzq1ZiUPuEjuqYAtMUz78SgOGQPK1ovqqI

Természetesen az új bajnoki szezonra történtek, történnek változások, ezek közül egy pár dolog, ami újdonság lesz 2024-ben.

Módosultak a futamok lebonyolításának szabálya. Az ORB versenyeket két versenynapra kell tervezni és úgy kell alakítani a programot, hogy az első versenynapra a gyorsasági szakaszok 55-65 százaléka, a második versenynapra a 45-35 százaléka jusson.

A versenyek rendezői az Országos Rally Bajnokság keretein belül kiírhatnak „Rally Show” kategóriát, ennek részleteit is magában foglalja az RVSZ.

Az előfutó autókkal kapcsolatban az RVSZ azt javasolja, hogy a 0000, 000 és 00 rajtszámú járművek utcai, széria járművek legyenek. A 0 rajtszámú járműnek minden esetben versenyautónak kell lennie.

Megváltozott a szabályozás a szervizparkra vonatkozó előírások tekintetében is, és azt is előírták, hogy a versenyzőknek az adott verseny kezdetét megelőző 14. napig írásban kell (e-mailben) megrendelniük a gumiabroncs beszállító partnereknél, a versenyre igényelt gumiabroncsok mennyiségét és típusát.

A változások egyik legfontosabbik pontja az 1.9-es, amely az alábbi mondatot tartalmazza:

„A 2024 évi Országos Rally Bajnokságok színvonalas lebonyolíthatósága érdekében a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség promótert von be, aki szerződésben rögzített feltételek szerint végzi a bajnokságok támogatóinak felkutatását, bevonását, értékesítheti a vagyoni értékű jogokat.”

A promóterhez kapcsolódó egyik fontos intézkedést a 6.2-es pont tárgyalja, ennek első része a versenyautók belterében kialakítandó reklámfelületről szól.

„A promóter a versenyautó belterében 10 cm magas és 20 cm széles felület
biztosítását írja elő, elhelyezését úgy kell megválasztani, hogy a belső kamerás felvételeken jól látható legyen.”

Jó olvasgatást és szabályértelmezést mindenkinek, akinek erre szüksége vagy igénye van.

Szöveg: Tommy

Fotó: Klausz Motorsport

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4918343283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása