Andrea Mabellini részt vesz a teljes rally Európa bajnoki szezonban!
ERC

Az olasz Andrea Mabellini teljes, nyolcfutamos rajthoz állást tervez a 2024. évi FIA rally Európa bajnokságon, az ERC-n, az MRF gumigyártó csapatában.

Mabellini az ERC sorozat egyik legjobban fejlődő esélyese lett 2023-ban azzal, hogy pontokat szerzett és szakaszokat nyert első Rally2-es szezonjában. Egy online szavazáson a FIAERC.com-on 2023 legfejlődőképesebb pilótájának választották.

mabellini2.jpg

Miután költségvetési problémák miatt ki kellett hagynia a 2023-as ERC szezon utolsó két fordulóját, Mabellini az otthonához közelebb eső futamokra helyezte a hangsúlyt, és tavaly novemberben megnyerte a Monza ralit, az olasz bajnoki döntőt. Ezen a versenyen Mabellini és navigátora Virginia Lenzi első ízben próbálhatta ki a Škoda Fabia RS Rally2-t.

„Idén az ERC mind a nyolc fordulóján részt veszünk az MRF Tyres-szel és ez egy fantasztikus évad lesz” – mondta a 24 éves olasz. „Az ERC egy nagyszerű bajnokság és fontos, hogy ennek részesei legyünk mivel a Rally5-ben kezdtünk és most már a Rally2-ben vagyunk. Örülünk és hálásak vagyunk azoknak, akik támogatnak minket, mint például a főszponzorunknak az MRF-nek és mindazoknak, akik segítenek nekünk és, hogy lehetőségünk lesz bizonyítani tehetségünket. Köszönet a Scuderia Mirabella Mille Miglia-nak, a Northon Racing-nek és a Delta Rally-nak is. Nagyon fontos, hogy lehetőségünk legyen bizonyítani a tehetségünket.”

„Tavaly novemberben, Monzában már próbáltam az autót, akkor megnyertük az olasz bajnokság döntőjét, szóval ez egy nagyszerű autó. Az ERC viszont sokkal nehezebb lesz, de majd meglátjuk mire leszünk képesek.”

Mabellini 2023-ban feljutott az Európa bajnokság élvonalába, miután az azt megelőző szezonban második helyen végzett az ERC4-ben és harmadik lett a Junior ERC értékelésben.

mabellini1.jpg

„2023 nehéz év volt, mert ez volt az első évünk egy Rally2-es autóban, de remélem, hogy idén máshogy alakul” – mondta Mabellini. „Még keményebben fogunk dolgozni, mint az előző évben, amiatt, ahogyan mi készülünk a szezonra, és ahogy az MRF készíti elő a szezont. Minden a terv szerint halad, ez megnyugtató, nagyon jó érzés számunkra.”

„Jó verseny végeredményeket kell produkálnunk az idén, nem csak a tavalyihoz hasonló gyorsasági vagy Power Stage győzelemre van szükségünk, hanem dobogós helyezésekre” – folytatta Mabellini. „Magunknak is fontos lesz bebizonyítani, hogy megvan a lehetőségünk arra, hogy gyorsak legyünk és a kategória élére álljunk. Idén lesznek új rally helyszínek, ezek közül öt verseny aszfaltos utakon zajlik majd, ez előnyt jelent nekünk, mert aszfalton nagyobb a rutinunk”.

Mabellini kiemelte, milyen kulcsfontosságú szerepet játszik neki a navigátora és partnere, a 25 éves Virginia Lenzi.

„Virgi mindig mellettem lesz” – mondta Mabellini. „Mindig azt mondtuk, hogy ez egy fél munka nekem és egy fél munka neki, de 100 százalékig biztos vagyok benne, hogy mindent tökéletesen csinál, és én is igyekszem ugyanezt csinálni. Nagyon fontos, hogy mellettem legyen az autóban és az autón kívül is. Tökéletesen ismer engem, tudja mikor veszek levegőt és mire gondolok. Az is fontos, hogy a gyorsasági szakasz elején meg tud nyugtatni vagy tud egy kicsit bíztatni.”

andrea-mabelini-01.jpg

Az idei rally Európa bajnokság, az ERC első futama április 12.-14. között zajlik majd, ami épp a Veszprém központú és murvás utakon futó Rally Hungary lesz.

Szöveg: Tommy és www.fiaerc.com

Fotók: www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr9418325137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása