Alpinestars-ra és Akrapovic-ra vált a Hyundai Motorsport
WRC

Két új partnert jelentett be az elmúlt napokban a Hyundai Motorsport mely partnerekkel először a rally világbajnokságon induló Hyundai i20 N Rally1-es autók és versenyzők fognak találkozni.

Az egyik az olasz Alpinestars cég, aki a versenyzők ruházatát fogja biztosítani az idei évben. Ennek megfelelően az Alpinestars-tól érkeznek majd a tűzálló versenyruházatok és a versenyző cipők is. Az első hivatalos megjelenés pedig a január végi Monte-Carlo Rallye lesz.

A Hyundai Motorsport 2024-es motorsport tevékenysége során az Alpinestars ruháiban és cipőibe lesz öltöztetve. A két márka közötti munkakapcsolat hivatalosan az FIA rallyvilágbajnokság (WRC) szezonjának első fordulóján, a január 25-28. közötti Monte-Carlo Rallyn kezdődik.

c83637d6-6ac4-f21e-4395-ec4da0c67301.jpg

Az Alpinestars a professzionális, csúcskivitelű versenyruházati termékek és a technikai lábbelik egyik világelső gyártója. A rally és más versenysorozatokon belül rendkívül jól bejáratott márkaként a vállalat tisztában van azzal, hogy a leghatékonyabb tervezést és kutatást extrém körülmények között érhetik el – amiből bőven van egy FIA WRC futamon.

Az Alpinestars beszállítóként való kiválasztásának egyik kulcsfontosságú tényezője a vállalat kutatás-fejlesztéshez való hozzáállása volt a rengeteg motorsport sorozaton keresztül, ami a világ legfejlettebb versenycsapatai és sportolói számára a legfejlettebb technikai felszerelések létrehozásához vezetett. A Hyundai Motorsportot is meggyőzték a vállalat közelmúltbeli innovatív és lenyűgöző marketingkampányai.

Cyril Abiteboul, a Hyundai Motorsport elnöke és csapatfőnöke így nyilatkozott: „Örülünk, hogy a 2024-es WRC szezonban egy olyan híres márkával egyesíthetjük erőinket, mint az Alpinestars. A beszállítói lehetőségeink felmérése során felhívták a figyelmünket arra, hogy az Alpinestars a termékeivel nemcsak a technikai oldalon feszegeti a határokat, hanem marketing- és márkaismertségi stratégiájában is. Ez egy hihetetlenül elkötelezett vállalat, fiatalos és innovatív megközelítéssel, amely hasonló közönséget vonz, és amelyet szeretnénk behozni a Hyundai Motorsport kínálatába. Izgatottak vagyunk, hogy a szezon során szorosan együttműködhetünk az Alpinestars-szal.”

Az Alpinestars kommunikációs igazgatója, Chris Hillard így nyilatkozott: „Tekintettel arra, hogy a Hyundai Motorsport következetesen küzd a győzelmekért, a dobogós helyekért és a bajnokságokért a WRC-ben, a teljesítmény és a csapatmunka iránti elkötelezettségük az Alpinestars közös értékeit képviseli. Várakozással tekintünk a Hyundai Motorsporttal való szoros együttműködés elé, valamint arra, hogy megvédjük pilótáikat és navigátoraikat a különféle körülmények és kihívások során, amelyekkel a 2024-es szezonban és azt követően kell szembe nézniük.”

7b816678-e44f-482b-e65e-be41ae1381fc.jpg

A másik új együttműködő partner a Szlovén Akrapovic, kipufogó gyártó cég. A Hyundai Motorsport a mai napon örömmel jelentette be, hogy partneri megállapodást kötött az Akrapovič-csal, amelynek eredményeként a két cég együtt dolgozik majd a minél innovatívabb kipufogó- és hőszabályozási rendszereken.

A Hyundai csapat továbbra is azon fáradozik, hogy javítsa a Hyundai i20 N Rally1 Hybrid általános versenyképességét és megbízhatóságát annak érdekében, hogy a versenyzőik minél több futam győzelmet vihessen haza a 2024-es FIA Rally Világbajnokság (WRC) futamairól.

5f622202-66be-530e-5417-4235652b4e03.jpg

Az Akrapovič-ot alapvetően a motorkerékpárokhoz és prémium utcai autókhoz gyártott kipufogóiról ismerhettük, de egyre jobban belemerültek az élvonalbeli motorsportokba így egyre nagyobb nemzetközi ismertségre tettek szert. A növekvő teljesítményről, innovatív tervezésről, könnyű konstrukcióról és tartósságról híres megoldásaival az Akrapovič kulcsfontosságú partnere lesz a Hyundai Motorsportnak, a rally világbajnokságon folyamatosan kihívások elé vannak állítva az autók és a versenyzők egyaránt.

François-Xavier Demaison, a Hyundai Motorsport műszaki igazgatója így nyilatkozott: „Izgatottan várjuk, hogy megkezdjük ezt az új partnerséget az Akrapovič-csal, amely egyébként egy ideje már folyik. Együttműködésünk olyan kritikus területeket érint, mint a kipufogórendszerek és az azokkal kapcsolatos hőkezelés. Ennek eredményeként a 2024-es szezonban innovatív megoldásokat hoztunk a Hyundai i20 N Rally1 Hybridbe, növelve annak megbízhatóságát és teljesítményét. Az Akrapovič versenyeken bevált anyagai, szigetelése és műszaki know-how-ja természetes partnerré tette őket, miközben folytatjuk a rally világbajnokságra fókuszált erőfeszítéseinket.”

Az Akrapovič vezérigazgatója, Davorin Dobočnik így nyilatkozott: „Vállalatként nagyon örülünk és nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Hyundai Motorsporttal részt vehetünk az FIA rally világbajnokságon. Több évtizedes tapasztalat után, hogy technikai szolgáltatásokat és támogatást kínálunk partnereinek a különböző világbajnokságokon, ez egy új motorsport sorozat az Akrapovič számára. Örömünkre szolgál, hogy a Hyundai minket választott partnernek, hogy segítsünk hatékony, könnyű súlyú megoldásokat kifejleszteni a már amúgy is nagyon versenyképes Hyundai i20 N Rally1 Hybrid kipufogórendszeréhez, és új szintre emelni a teljesítményt. Izgatottan várjuk ezt az új kalandot a WRC kihívásokkal teli területén és a Hyundaival való együttműködést, amelyről úgy gondoljuk, hogy nagyon pozitív és sikeres lesz.”

Szöveg: Hyundai Motorsport, Tommy

Fotók: Hyundai Motorsport

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7618303277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása