Most hétvégén lesz a Mikulás rally
Mikulás rally, ORB, MNASZ

E hétvégén, azaz december 9-10. között tartják a sorban immár 27. Mikulás rallyt. Ez egy klasszikusan murvás gyorsaságikból álló, év végi és gyakorlatilag tét nélküli buli verseny.

kepkivagas_34.JPG

Ahogy az lenni szokott a program nem túl bonyolult. Szombat 10:00 – 15:30 között lesz a nézőknek ingyenes, de a versenyzőknek fizetős és nem is kötelező hivatalos teszt gyorsasági, Királyszentistván mellett. Utána szombat kora este, 18:15-kor kezdődik a rajtceremónia a Veszprém Arénánál majd vasárnap két helyszínen öt gyorsaságin lesz lebonyolítva a futam. Név szerint és sorrendben a 13,8 km-es Nagylőtér 8:58-kor majd a 19,55 km-es Kislőtér 9:40-kor. Utána 11:55-kor újra Nagylőtér majd 12:37-kor megint Kislőtér és végül 14:12-kor a Nagylőtérrel végződik a Mikulás rally.

Katonai területen lévő mivoltuk miatt mindkét gyorsasági nagyrésze a nézők elől elzárt részen fog zajlani. Aki volt már Mikulás, Veszprém vagy Székesfehérvár rallyn vagy van egy ismerőse a mezőnyben annak nyilván nem fog nagy fejtörést okozni, hogy a nézői pontokkal mit sem törődve találjon magának látványos versenynéző helyet. Persze ezt megnehezíthetik az időjárás okozta vacak útviszonyok.  

A verseny időtervét, útvonallapját itt találjátok,

https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=207&a=10&ert=ALL&go

A versenyre viszont elég tisztességes mezőny adta le nevezését, összesen 94 páros. Ebből Bútor Róbert révén lesz egy Citroen C3 WRC, vagy 20 db R5-ös autó Skoda, Ford, Hyundai köztük, a WRC-t és ERC-t is sokszor megjárt cseh Erik Cais és Filip Mares. De lesz jó pár tereprally autó is, köztük egy Scania kamion is. Jön egy csomó Rally4-es Peugeot 208 és Opel Corsa valamint sokféle egyéb Lada, Mitsubishi, Suzuki miegymás.

A nevezési listát itt érhetitek el, https://hauserresults.hu/live/live.php?er=public&ev=207&a=8&ert=ALL&go=

A Mikulás rally műsorfüzetei itt találhatóak,

https://mikulasrally.hu/storage/files/musorf%C3%BCzet_MIKU_2023_web(2).pdf

https://www.duen.hu/hirek/tbr_racing_itiner_mikulas_rallye

A versenyre kilátogató nézőket és az induló versenyzőket egyaránt télies hideg idő várja majd. Egyelőre csapadékmentes, 0 – 5 C fok körüli hőmérséklet várható, az a nyílt lőtéri terepen nem sok, főleg ha még egy kis szél is színesíti majd.

Szöveg: Tommy

Fotók: https://mikulasrally.hu/

Időterv, nevezési lista: https://hauserresults.hu/  

Műsorfüzetek: https://mikulasrally.hu/ , https://www.duen.hu/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr2618274637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása