Augusztus elején lesz a Veszprém rally!
MNASZ, ORB, ORC

Augusztus 5-6. között, szombaton a kvalifikációs futammal kezdődik, és igazából vasárnap zajlik majd a HUMDA ORB aktuális fordulója, a murvás utakon versengő 2023. évi Veszprém rally.  

logo_2.JPG

A futam központja nem meglepő módon Veszprémben a Veszprém Aréna rendezvénycsarnokban és annak környékén lesz berendezve, úgy is mint a gépátvétel, a szervízpark, a versenyiroda, a parc fermé és a célceremónia.

Szombaton kizárólag a kvalifikációs futam kerül megrendezésre, 16:30-19:00 között a jól ismert Királyszentistváni gyorsaságin. A vasárnapi rajtsorrend meghatározására szolgáló eseményen kizárólag a nevezési lista első 15 versenyzőpárosa indulhat el. Amennyiben a nevezési listán az első 15 versenyzőpárosok közül visszalép valaki, akkor a kvalifikáción résztvevő párosok száma a visszalépőkkel (kiesőkkel) csökkentetten kerül lebonyolításra. Tehát nem lép előre a 16. páros, hanem csak 14 páros vesz részt ezen. A kvalifikáció lebonyolítása két részből áll. Az első, a kvalifikációs edzés, amely 75 perc időtartamú, tehát 17:45-ig tart. Ebben a szakaszban a részvevők a kiadott kvalifikációs itinerben szereplő útvonalon közlekedve, szabad időbeosztásban, maximum két alkalommal teljesíthetik a szakaszt. A versenyzők 2 perces időközönként rajtolnak el. A második rész, maga a kvalifikációs futam, amelynek alapját a Felügyelő Testület által kibocsátott kvalifikációs rajtlista képezi. A rajtlista első 15 párosa fordított sorrendben rajtol majd. A versenyzők itt is kétperces időközönként rajtolnak el. A kvalifikáción elért eredmények alapján 20:00-kor a Veszprém Arénában rendezett eseményen választanak vasárnapi rajtpozíciót a párosok.

Vasárnap összesen hét gyorsasági szakasz vár a mezőnyre. Ezek a Kislőd 2x (12.8 km), a Kislőtér 3x (19,45 km) és a Hegyesd 2x (18.75 km) hosszban. A gyorsasági össztáv 121.45 km-t tesz majd ki.

A Veszprém rallyra 70 páros adta le nevezését, lesz WRC autó, elég sok Rally2/R5, egy pár side by side buggy és a többiek, köztük nyolc külföldi páros is.

butor_4.jpg

A nevezési listát itt találhatjátok, https://rallylive.hu/veszprem-rallye-2023-r1/rajtlista.

Az időtervet/itinert pedig itt, https://rallylive.hu/veszprem-rallye-2023-r1/idoterv.  

Reméljük száraz időben szurkolhatunk a versenyzőknek!

Szöveg: Tommy

Fotó: STom fotó

Logó, infók: https://larocosport.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr3418179411

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása