Most hétvégén lesz a Róma rally EB futam
ERC

E hétvégén Olaszországban, Róma környékén, a Rally di Roma Capitale versennyel folytatódik a rally Európa bajnokság, az ERC. Ez lesz a nyolcfordulós bajnoki szezon hatodik versenye mely kizárólag aszfaltos utakon fog zajlani.

si202207240662_daf6e_frz_1400x788.jpg

Helyi idő szerint péntek 10.30-kor lesz a bemelegítő shakedown szakasz, kb. 4.0 km hosszban. Majd este 20:05-kor egy mindössze 1.3 km-es városi szuperspeciállal elkezdődik a verseny.

Szombaton hat gyorsasági vár a mezőnyre, ez három gyorsasági szakasz kétszeri teljesítéséből áll. A kijelölt gyorsaságik hossza, 11.72 km, 32.3 km és 7.32 km. Szombaton három alkalommal lesz lehetőség szervizelni, reggel, napközben és este. A napi gyorsasági össztáv 103.98 km-t tesz majd ki.

Vasárnap újra hat gyorsasági vár a talpon maradt mezőnyre melyek a szombathoz hasonlóan három gyorsaságit jelentenek kétszeri megfutásból. Ezek 6.72 km, 6.96 km és 29.08 km hosszúak lesznek, csak reggel lesz szervizlehetőség valamint napközben egy gumicsere és tankolózóna áll majd rendelkezésükre. Szokás szerint a verseny utolsó gyorsaságija lesz a külön pontokat is érő power stage. A napi gyorsaságik majd 85.52 km-t tesznek ki. A két nap alatt a 13 db gyorsasági szakasz össztávja közel 189.50 km körül alakul majd.

Ezt a kiváló aszfalt rallyt a Max Rendina Motorsport Italia szervezi. A Rally di Roma Capitale-t első alkalommal 2013-ban rendezték meg és 2017-ben debütált az ERC-ben. Ekkor tért vissza Olaszországba a rally Európa bajnokság, előtte Sanremo-ban volt ugyanez. A verseny nagy sikernek bizonyult és azóta is töretlen a népszerűsége. A verseny központja a Rómához közeli, attól délkeletre fekvő termálfürdőváros Fiuggi-ban lesz kialakítva. A gyorsasági szakaszok nagy része is erre kanyarog majd. A péntek esti, Róma központjában rendezendő Terme di Caracalla szakasz pedig mindig izgalmas és látványos része a futamnak mely rengeteg nézőt vonz a helyszínre. Az Olasz versenyzők az elmúlt évek során 23 Európa bajnoki címet ünnepelhettek, közülük is kiemelkedik Giandomenico Basso és Luca Rossetti akik mindketten többszörös ERC bajnokok. A rally beleszámít a Campionato Italiano Rally Assoluto-ba, azaz az aszfaltos Olasz rally bajnokságba is.

A futamra 92 páros adta le a nevezését, ebből 51-en neveztek az ERC értékelésbe, köztük több magyar páros is. A májusi nagy baleset után visszatér a Csomós Miklós – Bán Viktor kettős egy Skoda Fabia Rally2 Evo-val, ismét rajthoz a László Martin - Berendi Dávid kettős szintén Skoda Fabia Rally2 Evo-val. A Hangodi Bendegúz – Bunkóczi László páros és a Juhász Csaba – Pásztor Tamás duó pedig Peugeot 208 Rally4-gyel próbál szerencsét. A futamon értékelik az ERC mezőnyt, az ERC3-at, az ERC4-et és az ERC Junior mezőnyt is.

A futamot élőben közvetíti majd az https://www.fiaerc.com/erc/news/erc/2023/live-stream-schedule-rally-di-roma-capitale/ oldal.

Szöveg: Tommy és https://www.fiaerc.com

Fotó: https://www.fiaerc.com

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr4618178529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása