Paolo Andreucci Rómában visszatér a rally EB-re!
ERC

Az olasz rallysport egyik nagy legendája, a tizenháromszoros nemzeti bajnok, a tízszeres rally EB futamgyőztes Paolo Andreucci visszatér a rally Európa bajnokságra a július 29-30-i Rally di Roma Capitale futamon.

Paolo folytatja hosszú távú együttműködését az indiai MRF gumiabroncsgyártóval és a jövő héten rajthoz áll hazája rally EB versenyén ahol Rudy Briani lesz a navigátora. A páros egy vadiúj Renault Clio Rally3-mal indul majd az ERC3 kategóriában. Legfőbb feladatuk az új autóról való adatgyűjtés és annak tesztelése a további fejlesztési munka elősegítése érdekében, valamint az autó és az MRF gumi „együttdolgozásának” elősegítése az aszfalton.

210723_andreucci_livery2_a8452_frz_1400x788.jpeg

„Örülök, hogy tesztelhetem ezt a nagyon érdekes és új autót és részt vehetek az MRF gumiabroncsok fejlesztésében” – lelkendezett Andreucci. „Az autót a Motorsport Italia biztosítja és szervizeli majd. Első feladatunk az lesz, hogy az autó beállításait a gumikhoz igazítsuk mivel ez lesz az első alkalom, különösen ilyen meleg időjárásban. A fejlesztés a jövőben is folytatódni fog – meglátjuk majd lesz-e lehetőség-e más ralikon is részt venni, hiszen az ERC egy csodálatos bajnokság” – tette hozzá.

Az MRF Tyres csapat jelenleg vezeti a rally EB, az ERC csapat bajnokságát, köszönhetően Mārtiņš Sesks-nek aki megnyerte az ORLEN Rally Poland-ot és a Tet Rally Liepāja-t. A vállalat azonban folyamatosan fejleszteni kívánja a Rally3-as autókhoz való versenygumikat. Ennek megfelelően mind Paolo Andreucci, mind az északír Jon Armstrong az MRF színeiben fog versenyezni Rómában és Rally3-as autókkal indulnak az ERC3 géposztályban.

210723_andreucci_livery1_ce791_frz_1400x788.jpeg

„Jó, hogy Paolo Andreucci és Rudy Briani az ERC3 kategóriában szerepelnek majd” – mondta Vivek Ponnusamy a csapat képviselője. „A gumiabroncsok folyamatos fejlesztésének részeként a Rally di Roma Capitale egyike azon eseményeknek ahol szeretnénk tesztelni a Rally3-as aszfalt abroncsainkat. Várunk minden összegyűjtött adatot mert Róma után néhány hét múlva újabb teszt vár ránk, szóval a rallyról szerzett adatok nagyon fontosak."

Paolo Andreucci hatszor állt rajthoz a Rally di Roma Capitale-n és egy kivételével minden alkalommal dobogós helyezést ért el. Mindenféle gyorsaságin felületen jól tud menni, murván vagy aszfalton, ennek megfelelően a bajnokság felénél vezeti az olasz murva bajnokságot.

210723-mrf-andreucci_340d6_f_1400x788.jpg

Szöveg: Tommy és https://www.fiaerc.com/erc/  

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr1118175429

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása