A szurkolók segítették ki Csomós Miklóst
ERC

A májusi, aszfaltos Grand Canaria rally EB futam negyedik gyorsaságiján nagy sebességgel istentelenül nagyot esett a Csomós Miklós – Nagy Attila páros. A balesetben a párosnak nem esett baja, de a Skoda Fabia rally2 EVO gyakorlatilag megsemmisült. Ezzel jó ideig búcsút inthettek az ERC sorozatnak, de a szurkolóik hathatós támogatásának (is) köszönhetően a jövő hétvégi (július 29-30.) Rally Roma di Capitale-n visszatérhetnek a rally EB-re.

A 30 éves Csomós Mixi Miklós a rendelkezésre álló források korlátozottsága miatt kénytelen volt kihagyni az ERC lengyelországi, lettországi és svédországi eseményeit. Csak a jövő héten Olaszországban tud újra versenyezni miután a szurkolók összefogtak egy adománygyűjtő felhívásra.

mixi2_2.jpg

„Nem tudom szavakba önteni a hálámat a szurkolóinktól kapott hatalmas támogatás miatt – mondta Csomós –, igazán elképesztő, hogy 900 szurkolónak hála a költségvetésünk annyival megemelkedett, hogy tudtunk venni egy új karosszériát és újra tudtuk építeni a versenyautónkat. A segítségük nélkül nem tudnánk folytatni az ERC-t ebben a szezonban. De visszatértünk és ígérem, szívvel-lélekkel versenyzünk a rajongóinkért. Nagyszerű dolog az ERC-ben versenyezni, ami már nagyon hiányzott. Szeretnék köszönetet mondani a rajongóinknak, Köszönjük srácok.”

mixi_2.jpg

Míg Csomós Mixi ismét versenyezni fog, navigátora Nagy Attila Rómában új szerepkörben fog részt venni, mint csapatkoordinátor. Ez lehetőséget teremtett Bán Viktornak, hogy átvehesse a navigátori feladatokat.

„Az elmúlt években minden versenyen navigátorként és csapatkoordinátorként is dolgoztam, de most pihenésre van szükségem” – mondta Nagy Attila aki az előző szezonban Csomós mellett a Barum Czech Rally Zlín versenyen is súlyos balesetet szenvedett. „És hát nyolc hónapon belül az, és a Grand Canaria-i súlyos baleset sem tett jót a lelki békémnek. Mentálisan és fizikailag is a csapattal leszek, de csak mint csapatkoordinátor.”

mixi3_1.jpg

Csomós Mixi Miklós a héten a Rabócsiringen sikeresen tesztelte az új Skoda Fabia Rally2 Evo-t. Következő fellépés tehát a Rally di Roma Capitale lesz július 28-30.-án.

Szöveg: Tommy és https://www.fiaerc.com/erc/

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7818175447

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása