Jon Armstrong Rally2-es Fiestával indul a Svéd rallyn
ERC

Jon Armstrong idén sokakat lenyűgözött azzal, hogy a rally Európa bajnoki sorozatban, az ERC3 géposztályban eddig mind a négy versenyen győzni tudott az M-Sport Poland egyik Fiesta Rally3-as versenyautójával. Talán ennek is köszönhetően a bajnokság következő versenyén az itt idén debütáló, Värmland régióban tartandó Svéd rallyn egy kategóriával feljebb léphet és az MRF gumiabroncs gyártó színeiben egy RC2-es Ford Fiesta Rally2-vel próbálhat szerencsét.  

Armstrong navigátora a svéd Julia Thulin lesz a július 7-8-i eseményen, az autót pedig a helyi GN Motorsport csapat szállítja, ahol civilben Thulin koordinátorként dolgozik.

220623_mrf_armstrong2_a33c5_frz_1400x788.jpg

„Nagyon izgalmas lehetőséggel élhetünk a Svéd rally-n” – mondta Armstrong. „Az MRF Tyres egyre lenyűgözőbb teljesítményt mutatott az elmúlt néhány szezonban, példának okáért tavaly megnyerte az Európa bajnoki címet és idén Mārtiņš Sesks-szel megnyerték a legutóbbi két ERC futamot. Ez a lehetőség most csak azért van, hogy teszteljem magam mire vagyok képes egy Rally2-es autóban. Szeretném azt hinni, hogy a jövőben lesz lehetőség erre a tapasztalatra is építeni, de egyelőre ez csak egy esemény, aztán meglátjuk mit tudunk összehozni a továbblépéshez.”

Az északír versenyző a legújabb fiatal tehetség akit az indiai MRF Tyres márka felkutatott és most csatlakozik Martin Sesks, Efrén Llarena és Andrea Mabellini mellé akik mindannyian MRF által támogatott gépeket vezetnek.

Az MRF Tyres képviselője, Vivek Ponnusamy megismételte a vállalat elkötelezettségét a rally jövőbeli sztárjainak támogatása mellett, és így fogalmazott: „Az MRF Tyresnél az a törekvésünk, hogy ápoljuk a motorsport tehetségek következő generációját és nagyon örülünk, hogy támogathatjuk Jont. Korábbi eredményei azt bizonyítják, hogy több mint megérdemli ezt a lehetőséget és izgatottak vagyunk, hogy a színeinkben mutatkozhat be az ERC csúcs kategóriájában.”

220623_mrf_armstrong1_9f396_f_1400x788.jpg

A közép svédországi Karlstad városában található BAUHAUS Royal Rally of Scandinavia a korábbi svéd rally világbajnoki futam egyfajta nyári változata lesz mert javarészt azokon a pályákon fog zajlani, de most értelemszerűen murván és nem havon. Egyébként utoljára 2020-ban járt erre a rally világbajnokság azóta jóval északabbra rendezik azt meg.

Szöveg: https://www.fiaerc.com/erc/ és Tommy

Fotók: https://www.fiaerc.com/erc/

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8218151530

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása