ifj. Érdi, Baksai, Lenkey és Scubert nyerték a Nyerges Rallyt
ORB2, ORB3, Historic, MNASZ

Az elmúlt hétvégén, 2023. április 30-át zajlott a Humda Országos Rally Bajnokság legutóbbi fordulója a Crumerum Nyerges rally ahol a Historic, az ORB2, és az ORB3 mezőnye feszült egymásnak és a stoppernek. Rajtuk kívül Teszt jelleggel indulhattak ORB1-es pilóták is. 

A Historicban 29 autó, az ORB2-ben 37 autó, a Tesztben 10 autó míg az ORB3-ban 50 autó nevezett be, plussz az előfutók és a záróautók. 

erdi_2.jpg

A rajtceremónia, a céldobogó és a szervizpark is Nyergesújfaluban került kialakításra. A futamon két helyszínen jelöltek ki gyorsaságikat. Egyik a Lábatlan - Bajna, másik a Tatabánya - Rugógyári út, ebből az ORB3-at kivéve a többiek az elsőt, Bajna - Lábatlan néven és irányban is teljesítették a délután folyamán. A gyorsaságik mindegyike aszfaltos burkolatú volt, amolyan magyaros minőségben..

Versenyzői elmondások alapján a futam jó hangulatban telt, de a szervezés hagyott némi kívánnivalót maga után. Sok volt a kezdő sportbíró, ami nem baj, de sokszor pont őket rakták olyan posztra ami rutinosabb embert kívánt volna. És a versenyzőknek készített és átadott itinerben, útvonallapban is rengeteg pontatlanságot találtak a versenyzőpárosok. Valamint a rallyversenyek szabályzatában leírtakkal ellentétben a lassítókat nem személyautó hanem teherautó gumikkal alakították ki ami egy elfékezés esetén jóval kártékonyabb megoldás.

A futamon a Historic mezőny az alábbi sorrendben ért célba,

histo_vege_2.JPG

Az ORB2 pedig így végzett,

orb2_vege.JPG 

Az ORB3 meg így,

orb3_vege.JPG

És a Teszt mezőnyt is értékelték,

teszt_vege.JPG

Szöveg: Tommy

Fotók: Crumerum Nyerges Rally facebook

Eredmények: www.rallylive.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr8418116690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

Címkék

süti beállítások módosítása