Hayden Paddon is az ERC-ben rallyzik 2023-ban
ERC

Az FIA rally világbajnokság korábbi futamgyőztese az új-zélandi Hayden Paddon is a rally Európa bajnokságon, azaz az ERC-ben versenyzik 2023-ban és nem titkolt szándéka, hogy  behúzza a bajnoki aranyat. Autóját, a Hyundai i20 N Rally2-t az olasz BRC Racing Team biztosítja, navigátora pedig marad a jól bevált John Kennard.

A 35 éves új-zélandi versenyző számos más, jelentős WRC tapasztalattal rendelkező pilótát követ, például Mads Østberget, Tom Kristenssont és Pontus Tidemandot akik az idén mindannyian az FIA Rally Európa bajnokság mellett kötelezték el magukat.

Paddon-nak ez lesz az első teljes ERC szezonja és 2017. után az első teljes szezonja az Európai kontinensen valamint a 18., John Kennard társaként. Elmondta, hogy a 2023-ban fennállásának 70. évfordulóját ünneplő ERC bajnokság miért tartogat ilyen nagy vonzerőt.

paddon_3.jpg

„Néhány kulcsfontosságú okból úgy döntöttünk, hogy idén az ERC-re összpontosítunk” – mondta Paddon. „Először is, a költségvetés teljesíthetőbb, miközben még mindig a legjobb FIA bajnokságban versenyzünk. Másodszor, személyes szempontból vonzóbb az abszolút rallyfutam győzelmekért küzdeni nem pedig egy kategória győzelemért, mint például a rally VB-n a WRC2-ben. Jelenleg a pályafutásom egy másik szakaszában tartok és az ERC egy élvezetes és jó bajnokságnak tűnik arra is, hogy a Hyundai NZ Rallyt és a PRG-t (Paddon Racing Group) Európában tartsam, miközben komoly esélyekkel versenyezzek a rally futamgyőzelmekért. Ha figyelembe vesszük a világ másik felén való versenyzés logisztikáját is, akkor látjuk annak értékét, hogy szoros kapcsolatot alakítsunk ki egy olyan nagy tekintélyű európai csapattal, mint a BRC Racing Team, miközben továbbra is a saját munkatársainkkal tudunk együtt dolgozni.”

280223_hayden-paddon_01.jpg

Az olaszországi székhelyű BRC Racing Teamben, a BRC Gas Equipment versenyosztályán, - amely a Westport Fuel Systems Italia tulajdona -, Paddon egy jelentős tapasztalattal rendelkező szervezetre számíthat, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a Hyundai versenyautók üzemeltetésében, mind a pályaversenyeken, mind a rallyban.

Gabriele Rizzio, a BRC Racing Team csapatfőnöke így nyilatkozott: „Megtiszteltetés számunkra, hogy Haydennel és minden partnerével és szponzorával, köztük a Hyundai New Zealanddal elindíthatjuk ezt a projektet. Ez egy egyedülálló lehetőség arra, hogy bővítsük kapcsolatainkat a Hyundai világán belül és visszatérjünk az FIA ERC sorozatban való megmérettetés kihívásához, szélesítve ezzel a motorsport tevékenységünket. Csapatunk már nagyon várja az első versenyt Faféban. A megszokott professzionalizmusunkkal és a részletekre való odafigyeléssel állunk majd oda a szezon összes futamán azzal a céllal, hogy minden rallyn jelentős eredményeket érjünk el.”

Amellett, hogy Paddon sikereket vár az ERC-ben, az új-zélandi rally bajnokság több fordulóján is megméretteti magát Hyundai i20 AP4+-jával, valamint a Hyundai Kona EV rallyautóval a kibővített versenynaptárában.

„Büszkék vagyunk arra, hogy továbbra is képviselhetjük a Hyundai New Zealandot” – mondta Paddon. „Tavaly a Hyundai NZ Rallyn mindenki rengeteg tudásra tett szert, mind a Rally2-es autóval, mind a nemzetközi versenyeken. Az idei év arról szól, hogy erre a tudásra építsünk, miközben az Európa bajnoki címre törekszünk. Nem lesz önnyű dolgunk a helyi, nagyon erős európai pilóták és csapatok ellen, akik közül többen gyárak támogatását is élvezik.”

paddon2.jpg

A Hyundai új-zélandi vezérigazgatója, Andy Sinclair hozzátette: „Izgatottan várjuk, hogy támogathassuk Hayden Paddont amikor a 2023-as FIA rally Európa bajnokságon versenyez a BRC Racing Team segítségével. Fantasztikus lehetőség ez neki és Johnnak, hogy az elmúlt évek sikereire építve rally futamgyőzelmekért küzdjenek az európai rally világ színpadán. Várjuk az előttünk álló évet Haydennel és csapatával, miközben azon dolgozunk, hogy hazai programunk mellett megszerezzük az ERC bajnoki címet.”

Szöveg: www.fiaerc.com, Tommy

Fotó: www.fiaerc.com, Hayden Paddon facebook

A bejegyzés trackback címe:

https://tommy-autosport.blog.hu/api/trackback/id/tr7618060272

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Tommy autosport blog

Friss topikok

süti beállítások módosítása